Polgármester: Komoly kockázatot jelentenek az embercsempészek!

2023. szeptember 07. 21:12

Nógrádi Zoltán úgy fogalmazott, elriasztani akarják az embercsempészeket és a migránsokat, nem megfogni.

2023. szeptember 07. 21:12
null

Az embercsempész-hálózatok egyre aktívabb működése már komoly társadalmi kockázatot jelent a Homokhátságon – írta Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) mórahalmi polgármester a rendészeti szervek képviselőivel tartott egyeztetését követően az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A polgármester közlése szerint a mórahalmi önkormányzat legfontosabb feladata most az, hogy az embercsempész-hálózat működési rendjéről - amelyről már széles körű információkkal rendelkeznek - tájékoztassák a politikai és rendészeti vezetőket. 

Nógrádi Zoltán úgy fogalmazott, 

elriasztani akarják az embercsempészeket és a migránsokat, nem megfogni!

Szavai szerint az önkormányzati mezőőrség és rendészet mellett a város a lakosság segítségét is kérte az embercsempészet és a migráció elleni küzdelemben. 

„Amennyiben bárki idegen, ismeretlen rendszámú autót észlel, esetleg tud olyan szálláshelyekről, ahol bűnözők jelenhetnek meg, vagy gyanús gyülekezőhelyet, mozgolódást észlel, feltétlenül jelezze a rendőrség, polgárőrség felé. Nagy valószínűséggel ingyen wifivel ellátott, és térfigyelő kamerarendszerrel nem lefedett területek jöhetnek szóba találkozópontként” – tudatta a polgármester. 

Nógrádi Zoltán közölte, a rendőrség olyan posztok felállítását tervezi, amelyek a civil lakosság biztonságérzetét javítják, valamint az embercsempészet miatti autósüldözéseket, sebességtúllépéseket korlátozzák. 

A polgármester a közeljövőben közbiztonsági fórum megszervezését kezdeményezi, amelyen a vármegye országgyűlési képviselőivel, polgármestereivel, a rendőrök, az Országos Polgárőr Szövetség, a helyi polgárőrök és mezőőrök képviselőivel egyeztetnek az embercsempészek megváltozott tevékenységéről, a védekezés eszközeiről és módszereiről.

(MTI)

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 08. 05:44
Vajon miért Ukrajna és Románia özönlenek?... Azt a Szlovákok azt állítják, hogy Magyarországról érkeznek hozzájuk... Érdekes.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 08. 05:41
Termékenységi ráta: Magyarok: 1.5 Migránsok: 5.5
flesh ripper
2023. szeptember 08. 04:47
Mind gyakrabban látni Budapesten, pl. a bevásárló központok parkolóiban, külterületeken, de pl. Buda legelitebb kerületeiben is kisebb-nagyobb csoportokban kóválygó migránsokat. Láttam Esztergom környékén is többször. Buda, Pasarét, Svábhegy utcácskáiban is ücsörögtek mostanság. Mi van?
gebsi1
2023. szeptember 08. 04:34
Apád faxa Zoli, te is csak maszatolsz, pont úgy mint a pártod, a Fidesz/kormány. Érdemi megoldások helyett szimpla bohóckodás és fingreszelés folyik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!