Újabb fizetnivalót sózna Brüsszel a nyakunkba

2023. május 23. 08:43

Még morognak is, hogy nem tetszik nekünk.

2023. május 23. 08:43
null

Rétvári Bence kedden arról beszélt, hogy Magyarország azért döntött úgy, hogy hazaengednek egyes embercsempészeket a börtönből, mert Brüsszel nem hagyott más választást. Az Európai Unió ugyanis megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök, ám nem segít védeni az unió külső határait. 

„Brüsszel 650 milliárd forinttal, azaz több mint 1,5 milliárd euróval tartozik Magyarországnak, ugyanis ennyit költöttünk 2015 óta határvédelemre”

– jelentette ki a Belügyminisztérium államtitkára, és hozzátette, ennek az összegnek eddig mindössze 1 százalékát térítette meg az EU.

„Az Európába érkező illegális bevándorlókat a déli határon mi állítjuk meg, az embercsempészeket mi fogjuk el és tartjuk fogva” – mondta Rétvári hozzátéve, hogy a magyar határőrök dolgoznak télen nyáron az európai családok biztonságáért.   

Kijelentette, az unió nem ad pénzt az embercsempészek fogvatartási költségeire, sem börtönök építésére. Azt viszont elvárják, hogy a határokon elfogott külföldi embercsempészeket hazai börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsák fogva. A börtönök viszont a  több mint kétezer embercsempész miatt túlzsúfolttá váltak. Magyarországgal szemben korábban eljárásokat indítottak, arra hivatkozva, hogy „embertelenek a körülmények” a túlzsúfoltság miatt.

Az embercsempészek fogvatartása évente több milliárd forintjába kerül a magyar költségvetésnek, ezért döntött úgy a kormány, hogy kiutasítják az országból az embercsempészeket. Aki 72 órán belül nem hagyja el az országot, az visszakerül a börtönbe.  Az intézkedés 808 fogvatartottat, többségében a Magyarországgal szomszédos államok polgárait érinti. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tjunior
2023. május 24. 06:20
Közalkalmazottak fizetésemelése nem lehetséges mer prüsszel nem ad pézzzt. Bűnözőket enged szabadon a hatóság mer prüsszel nem ad péézzt. Bakker van lassan olyan állami alapfeladat ami finanszírozható az állítólag 13 éve hasító magyar gazdaságból és nem prüsszemtől kell könyörögnünk rá egy kis péészt? Ez miért nem gondolkoztat el egyeseket?
Kvari.gergo
2023. május 23. 17:46
Retvari magukat a torokok ellen vedo magyarokhoz hasonlitja... Szoljon mar neki valaki hogy az akkoriaknak volt gerincuk is...
NERbot
2023. május 23. 11:19
Nagyon helyes, hogy a magyar kormány unortodox módon, a fogva tartott csempészek elengedésével küzd a nemzetközi migránsbűnözés ellen.
Coupdetat
2023. május 23. 10:55
Az EU-s költségvetés szempontjából nagyon fontos lenne, h miket kellene fizetniük amire eddig nem számítottak. Ami már biztos: 1. a magyar tanárok bérét 2. a Mo-on fogvatartott embercsempészek ellátását. 3. 4. ... jöhetnének... jegyzem ! ------------------------------------------------------------------------ "Látványos visszaeséssel indult az év: a KSH most adta ki a január-márciusi GDP-számot, így kiderült, hogy 1,1 százalékkal csökkent a magyar gazdaság teljesítménye az egy évvel korábbihoz képest. Az pedig, hogy három egymást követő negyedévben is gyengüljön a gazdaságunk az azt megelőző három hónaphoz viszonyítva, amióta csak mérik, most történt meg másodszor (az első ilyen alkalom a 2008-2009-es válságban volt). A kormány erre úgy reagált, hogy jövőre majd jobb lesz, az elemzők viszont még abban sem biztosak, hogy most voltunk a mélyponton." "Nagy Márton miniszter már júliusban szépen becsomagolva jelezte, hogy a kormány is hatalmas válságra számít: ekkor is arról beszélt, hogy az infláció végét valójában még senki sem látja, viszont 2023-ban a fejlett világban már recesszió jöhet." Itt lett recesszió, nem ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!