Molnár Zsolt Mesterházy távozásáról: A bizalom kölcsönösen elfogyott

2023. április 05. 11:59

Az MSZP pártigazgatója szerint a kedden távozó Mesterházy Attila már jóval régebben eldönthette, hogy kilép. Gyorsinterjú Molnár Zsolttal.

2023. április 05. 11:59
null
Bokor Gábor

Csúnya szakítás volt?

Ha valaki követte az eseményeket, akkor körvonalazódhatott neki, hogy Mesterházy Attila már valószínűleg évekkel ezelőtt meghozhatta ezt a döntést. Nem most hagyta ő el ezt a pártot. De facto, lélekben ezt korábban megtette.

Nagy meglepetés nem történt a párton belül, mikor olvastuk a bejegyzését.

Sajnálom, mert egy jó képességű embernek tartom, de elfogyott körülötte a levegő.

A párt fogyasztotta körülötte vagy ő?

Maradjunk annyiban, hogy egy hosszabb folyamat végére került pont. A bizalom kölcsönösen elfogyott. Most jön egy nagy sóhaj, aztán az élet megy tovább. Sokat tett Mesterházy Attila a szocialista pártért és sokat tett a szocialista párt Mesterházy Attiláért több évtizeden keresztül. 

Azért a párt korábbi elnöke és miniszterelnök-jelöltje távozott, nem érzik ezt egy komoly jelzésnek?

Mint csillag az égen, annyi ellenzéki képződmény van most. Eggyel több lesz.

Attila kilépése a mi utunkat nem befolyásolja. A választók és az évek eldöntik, hogy ki lesz sikeres és ki nem. Mi megyünk tovább, van egy szociáldemokrata utunkon.

Jó ez az út? Mesterházy is azt mondta a nekünk adott interjújában, meg látni is, hogy évről évre csökken az MSZP támogatottsága. 

Jövőre lesz önkormányzati és EP-választás is, ami sok kérdésre választ fog adni. Addig minden csak találgatás. 

Mesterházy Attila azt is jelezte, nem célja az ellenzéki oldal megosztása, de ha arról van szó, várja a csalódott MSZP-seket. Fél attól, hogy páran át fognak igazolni hozzá?

Ettől nem tartunk. Ahogy ez nem következett be Ujhelyi István és egyéb távozók esetében, úgy erre most sem látok reális esélyt. Nem tartom valószínűnek, hogy Mesterházy Attila kilépése és pártalapítása miatt most tömeges távozás lenne az MSZP-ben. 

Még akár az is lehet, hogy egyszer összefognak a jövőben?

Meglátjuk, soha ne mondd, hogy soha! Ez nagyon sok mindentől függ, még nagyon korai kérdés, azt sem tudjuk, kikből fog állni Mesterházy Attila pártja.

 Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. április 05. 17:45
Bizalom?HAHAHA.
llnnhegyi
2023. április 05. 16:51
Mesterházy Attila egy fillérrel sem szaporitotta az MSZMP/MSZP vagyont. Húzzon el a fenébe! A hagyatékból nem jut neki semmi.
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. április 05. 16:00
Mesterházy egy meglehetősen gyenge képességű, ám nagy becsvágyú ember. Távozásával az MSzP. csak nyerhet! Ámbár nem kizárt, hogy már késő...
Burmin
2023. április 05. 14:42
És a maszop is elfogyott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!