Hableány-tragédia: elismerte a Viking Sigyn kapitánya, hogy nem volt bekapcsolva a radar

2021. május 28. 13:12

A sértetti képviselők egyfajta beismerésnek tartják a vádlotti hozzászólást.

2021. május 28. 13:12
null

A Hableány sétahajó katasztrófája miatt zajló büntetőper csütörtöki tárgyalási napján a sétahajón átgázoló Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, az ezidáig hallgatásba burkolózó Jurij Csaplinszkij az egyik tanú vallomása után szólásra jelentkezett, és beismerte, hogy a baleset idején nem volt bekapcsolva hajója radarja – írja a Magyar Nemzet.

Jók voltak a látási viszonyok. Nem volt bekapcsolva a radar. Szabad szemmel (tájékozódva) vezettem a hajót, meghajózva a (Margit) híd 60 méteres pillérközét”

– mondta a kapitány.

A lap szerint Csaplinszkij nyilatkozatát a sértetti képviselő egyfajta beismerésnek tartja. A vádirat szerint ugyanis pont az volt a tragédia oka, hogy Csaplinszkij az ütközés előtt öt percig nem figyelt. Maga a kapitány a perben azt állítja: nem látta az előtte, jobbra haladó magyar hajót. 

2019. május 29-én a Viking Sigyn közvetlenül a Margit-híd előtt gázolt át a Hableányon, mely hét másodpercen belül elsüllyedt. A Hableányon 33 dél-koreai turista és kétfős magyar legénység tartózkodott, mindössze hét embert sikerült kimenteni. Egy áldozat holtteste azóta se került elő.

. A Hableányon 33 dél-koreai turista és kétfős magyar legénység tartózkodott, mindössze hét embert sikerült kimenteni. Egy áldozat holtteste azóta se került elő.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. május 28. 18:12
"Jók voltak a látási viszonyok. Nem volt bekapcsolva a radar. Szabad szemmel (tájékozódva) vezettem a hajót". Akkor meg főleg elkúrtad, öcsi, már tényleg csak a jó, oroszos, ukrános hanyagságodon múlt a tragédia.
NTLLK
2021. május 28. 17:17
Átkozottul ronda idő volt! Vajon miért nem volt bekapcsolva a radar???
szarcsi1
2021. május 28. 14:26
Nyugati cég, selejtes keleti személyzettel dolgoztat. A pénz fontosabb mint az emberek élete.
Gyéressy Károly
2021. május 28. 14:12
De az elektronikus térképe biztosan ment, rajta a többi hajóval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!