Soltész: 2800 templom újult meg kilenc év alatt a kormány támogatásával

2019. május 11. 17:24

Nyugat-Európában bezárják, a Kárpát-medencében felújítják a templomokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Karádon.

2019. május 11. 17:24

Amíg Európa nyugati felén sorra zárják be a templomokat, addig Magyarországon és a Kárpát-medence magyarok lakta településein mintegy 2800 templom újult meg és 120 épült fel az elmúlt kilenc évben a magyar kormány támogatásával – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Karádon.

Soltész Miklós a Somogy megyei település 600 millió forintból felújított római katolikus temploma és az annak kertjében álló Szent Flórián-szobor átadása alkalmából tartott ünnepi szentmisét megelőzően újságíróknak azt mondta: a beruházások sikeréhez nélkülözhetetlen volt a kormány és az egyházak összefogása, valamint a lakosság munkája, áldozatkész hozzáállása.

(MTI)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadakat terelő juhász
2019. május 12. 07:42
Orbán Viktor válasza egy kilencgyerekes kilakoltatás előtt álló családnak. »őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!«” Istennek jobban tetszene, ha a rászorulókat is segítené a kormány .
Bell & Sebastian
2019. május 12. 01:25
Összességében elégedett vagyok a sajátunkkal, azzal a megjegyzéssel, hogy az eddigi gyakorlat szerint mindent a német egyház, adományozó hívők, jelentősebb helyi cégek, vagy az érsekség fizetett. Új felállás, hogy közvetlenül az állam is ír ki tendereket, gondolom műemlékvédelem örvén, ami teljesen helyénvaló. A 120 új templomot sokallom, ennek ellenére Soltésznak elhiszem, de csak neki.
Akitlosz
2019. május 11. 21:59
Ezzel a módszerrel játsszák át az adófizetők pénzét az egyházaknak.
Leskelődő
2019. május 11. 20:05
Hehe, ismét elszabadult a bolsiknál a zsigeri irigység.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!