Lemond egyetemi címéről, így tiltakozik Putyin ellen Vajda Mihály

2017. szeptember 04. 15:34

Vajda Mihály filozófus bejelentette, nem szeretne fenntartani semmilyen kapcsolatot egy olyan intézménnyel, melynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára.

2017. szeptember 04. 15:34

Lemond a Debreceni Egyetem professor emeritusi címéről Vajda Mihály, miután az egyetem szenátusa 90 százalékos egyetértéssel díszpolgárrá választotta Vlagyimir Putyin orosz elnököt  – írja a HVG. A filozófus Facebook-oldalán osztotta meg az egyetem rektorának címzett levelét, melyben kijelentette: nem szeretne fenntartani semmilyen kapcsolatot egy olyan intézménnyel, melynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára.

A Debreceni Egyetem szenátusa Vlagyimir Putyin budapesti látogatásához időzítve választotta díszpolgárrá az orosz elnököt, arra hivatkozva, hogy Putyin jóvoltából az egyetem nagy szerephez jut a Paks II. beruházásban.

A HVG felidézi: a döntés ellen tiltakozott a Debreceni Egyetem alkotmányjogi tanszéke, mondván, az autokraták magasztalása elfogadhatatlan számukra, és mindennel ellenkezik, amit az egyetemi szakmai munkájuk során képviselnek. A döntés nagy vihart váltott ki a Facebookon is, melyre az egyetem válasza az volt, hogy letiltotta az értékelés lehetőségét.

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. szeptember 06. 22:03
Jól látom a téboly már putyin mámorrá fajult?
balsors
2017. szeptember 05. 20:20
Csak 1 mondott le?
Peter8811
2017. szeptember 05. 17:25
Misi bácsi, Novan vóz sát? Nován vóz Panamai rereform Lalyostól?
illiberator
2017. szeptember 05. 15:57
Alaktalan vén komcsi múmia; Heller Ágnes kappan változatban. Terrorháza panoptikumában volna a helye, kitömve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!