Ha nem figyelünk, ebből háború lesz

2018. október 26. 17:01

Európa története a háborúk története. A nemzetek annyira sem tisztelték egymás jogait, mint Németh Szilárd a CEU által kiadott genderszakos diplomát.

2018. október 26. 17:01
Gomperz Tamás
HVG

„A nemzetek közösen részesültek a béke áldásaiban – szóval ezt mondta. Nehéz elképzelni mire gondolt konkrétan (Jó napot, kalapot szeretnék venni. És mire gondolsz konkrétan, Móricka? Hát, konkrétan a dugásra lopásra, de most kalapot szeretnék venni.), mert a százéves háborút lezáró majdnem három napig tartó öldöklésmentes időszakot leszámítva az elmúlt háromezer évben nem akadt olyan egybefüggő 24 óra, amikor a kontinens területén valamilyen hadászati tevékenység ne zajlott volna, beleértve természetesen egymás országainak megszállását, kifosztását, egyes részeinek elcsatolását vagy szabadságtörekvéseinek vérbe fojtását. Ez volt műsoron az ókori görögöktől egészen 1945-ig (Kelet-Európában: 1990-ig, a Balkánon: 1999-ig).

Európa története a háborúk története. A nemzetek annyira sem tisztelték egymás jogait, mint Németh Szilárd a CEU által kiadott genderszakos diplomát: az egymással folytatott versengés során keletkezett nézeteltéréseket leginkább vágó- és lőszerszámokkal intézték el, ami az átlagéletkor meghosszabbítása szempontjából nem bizonyult olyan előnyös módszernek, mint a nemzetek feletti európai bíróság létrehozása. A »jól tudtak együttműködni« a valóságban azt jelentette, hogy változatos szövetségeket kötöttek egymás ellen, bár a megállapodásokat sosem tartották be tartósan. A polgárok érdekeit nem védték meg, hacsak az éppen aktuális háború költségeinek kifizetését és a csatatéren való korai elmúlást nem tekintjük érdeknek.

Amihez nem kellett sok. Elég volt annyi, hogy az egyik uralkodó nem akarta hozzáadni bűn ronda lányát a másik uralkodó túlságosan gyagya fiához. A sérelem jóvátételt követelt, amely évszázadokon át abból állt, hogy több ezer egyszeri és megismételhetetlen élet kimasírozott a harctérre lemészároltatni magát. Nekik ennyi jutott ebből a világból. Azért az útjukba kerülő fehérnépet az ellenséggel együtt megbecstelenítették, hogy ők se maradjanak ki a biztonság áldásaiból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
igort
2018. október 28. 18:36
ha háború lesz, akkor a ti felelősségetek is olyanoknak nyaltok, akik hajlamosak csak magukkal törődni
libratum
2018. október 28. 15:26
1. A cikk alapját adó idézett, szövegkörnyezetéből kivett részlet, Az ominózus beszédben visszakeresve (http://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/beszedek-publikaciok-interjuk/orban-viktor-unnepi-beszede-az-1956-evi-forradalom-es-szabadsagharc-62-evfordulojan), kiderül, hogy az idézett rész még csak nem is az egész Európáról szól, hanem az Európai Unióról és időtartalma a megalakulásától napjainkig. 2. A cikkíró minden tiszteletet megérdemel, amennyiben Isteni képességgel van felruházva, hiszen nem kevesebbet állít, mint hogy legalább 3000 év óta, Európa minden napjáról és percéről, naponta pontos információk futottak be hozzá: „mert a százéves háborút lezáró majdnem három napig tartó öldöklésmentes időszakot leszámítva az elmúlt háromezer évben nem akadt olyan egybefüggő 24 óra, amikor a kontinens területén valamilyen hadászati tevékenység ne zajlott volna, beleértve természetesen egymás országainak megszállását, kifosztását, egyes részeinek elcsatolását vagy szabadságtörekvéseinek vérbe fojtását. Ez volt műsoron az ókori görögöktől egészen 1945-ig (Kelet-Európában: 1990-ig, a Balkánon: 1999-ig).” 3. Elismerem, a 2-es pont kicsit sarkítva, de sajnos az egész cikk ennyire ellentmondásos.
istvánkeve
2018. október 27. 11:22
Tisztelt Mandiner, ennyire nincs a magyar sajtóban egy értelmes cikk, hogy ilyeneket kell olvasnunk ?
Peter8811
2018. október 27. 07:07
Hülyeség helyett, inkább Dórika lófogait kellene kezeltetnetek egy gerderszakos diplomás fogorvossal, mert ilyen fogakkal még fogazni sem lehet rendesen, ilyen genderszakos világban. Volt egyszer egy gender, Fogazott mint egy ember. Leharapta tőbe. Nevét vésték Kőbe. Itt nyugszik a Dóra Elhunyt mára virradóra. Százas volt nála egy óra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!