Stohl jobban tenné, ha inkább nem mondana semmit

2017. október 10. 14:02

Aggaszt, hogy egy tájékozatlan, stupid, a világtól elzárt, nyelveket nem beszélő, agresszív, idegengyűlölő, infantilizált, fontos dolgokat fel nem vállaló, gyáva közösséggé válunk. Interjú.

2017. október 10. 14:02
Schilling Árpád
24

„Csak nem szakadunk ki a mókuskerékből. Egyébként erről beszél Orbán Viktor, amikor azt nyilatkozza, hogy nem a nők dolga a politika.

A mellettünk lévő Ausztriában a parlamentben ülő nők nem 3, hanem 33 százalékban vannak jelen. Vannak olyan alapvetések, amelyeket a nők sokkal hatékonyabban képviselnek, mint például az empátia, tolerancia, türelem, kitartás. Nem véletlen, hogy Európában és Ausztriában több polgármesternő van, mert sokkal jobban tudják érvényesíteni a lokális érdekeket, mint a férfiak. Amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy a politika undorító, akkor azzal mit mond? Azt, hogy az általa képviselt politika undorító. De lehetne másmilyen is.

Akkor mi a megoldás? Október van, mindjárt nagykabátban kell Molotov-koktélokat dobálnia és zavargásokat szítania. Legalábbis Németh Szilárd erre számít.

Nem fogok Molotov-koktélokat dobálni, itt fogunk élni még jó hosszú ideig, és engem az érdekel, hogy mi lesz azoknak a fiataloknak a jövőjével, akikhez nem jut el az információ a Hoffmann Rózsa által megalkotott iskolarendszer miatt. Aggaszt, hogy egy tájékozatlan, stupid, a világtól elzárt, nyelveket nem beszélő, agresszív, idegengyűlölő, infantilizált, fontos dolgokat fel nem vállaló, gyáva közösséggé válunk.

Ez ma Magyarország?

Igen, szerintem ez van ma, és ennél csak rosszabb lesz. Ez az, ami ellen küzdök, a világ lehet más is. A kormány tudatosan gerjeszti az infantilizmust. Ha valami igazán fontosról akarsz gondolkodni, akkor el kell menned innen. Ez az ország a jelenlegi állapotban nemzetközi szinten egy fiaskó. Fiaskó, mert nem akar együttműködni, mert nem akarja meghallani a kritikát, mert olyan országokkal épít ki viszonyt, amelyek kőkemény diktatúrák, mert nem engedi, hogy a polgárok hozzáférjenek a kortárs politikai témákhoz. Engem a »migránsoknál« jobban riaszt, hogy Orbán Magyarország energiapolitikáját kiszolgáltatja Putyinnak és a hozzá lojális orosz nagyvállalatoknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2017. október 11. 09:59
Barom!
Viator
2017. október 11. 08:38
"Aggaszt, hogy egy tájékozatlan, stupid, a világtól elzárt, nyelveket nem beszélő, agresszív, idegengyűlölő, infantilizált, fontos dolgokat fel nem vállaló, gyáva közösséggé válunk." És a rabbi megengedte, hogy ezt nyilatkozd a hitközségről?
pppp
2017. október 11. 08:17
ami nektek rossz, az nekem csak jó lehet mondá a nagy tanító, farkasházy tivadar.
Rockpapa
2017. október 11. 08:07
Ez a szöveg már már rasszizmus.Egy arrogáns,nagyképű,ugyanakkor remény vesztett, bukott,liberális értelmiségi mocskolódása.Azt mondja hogy "mi",de mindenki érti hogy ők azért nem.El kell innen menni,itt kell hagyni ezt a földhözragadt buta,bunkó magyarokat.Kérdés:Vajon miért nem tud választás nyerni a liberális baloldal itt?A mi tragédiánk viszont az, hogy tényleg nem tudjuk leváltani a Fideszt,mert akkor visszajönne ez a gyomorforgatóan magyargyűlölő ,ocsmány banda.Bárki, csak ők még egyszer ne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!