Pharaon meghalt, de emléke szívünkben örökké él

2017. január 17. 12:26

Tegyük fel, Ghaith Rashad Pharaon tényleg meghalt. Ám emléke, és főleg itteni rövid, de sikeres pályafutását lehetővé tevő magyar kormányzat még sokáig velünk él. Legyen nekünk könnyű a föld.

2017. január 17. 12:26
Seres László
Seres László
HVG

„De jó, tegyük fel, Pharaon valóban meghalt, nem pedig valami nemzetbiztonságilag garantált új identitással él mondjuk Bejrútban vagy Seregélyesen, netán Dél-Amerikában, mint némely más korábbi celeb. Akkor most azt a tömény rejtélykomplexumot, amit az egyszerűség kedvéért Pharaon-ügynek nevezünk, pikk-pakk levehetjük napirendről? A vizsgálat el sem kezdődött, felejtse el?

Nem, vizsgálat nem lesz, ezt a lehetőséget még Pharaon életében, tavaly decemberben kategórikusan kizárta a vele haveri-üzleti-jachtszomszédi viszonyban álló állampárt. Az indoklást Németh Szilárdra, a kormányzat rezsi- és eltakarításügyi szakértőjére bízták, aki közölte: azért nem támogatták a ténymegállapító vizsgálatról szóló javaslatot, mert »a magyar hatóságok jogszerűen jártak el, amikor beutazási és tartózkodási engedélyt adtak ki Gaith Pharaonnak.«

Előtte pedig még maga Orbán Viktor állította a parlamentben, hogy »a magyar hatóságok nem tártak fel nemzetbiztonsági kockázatot Pharaon hazai tevékenységével kapcsolatban.«

Mindez viszont annyi új kérdést vet fel, hogy már ezért is érdemes volna napirenden tartani ezt az ügyet. (...)

Tegyük fel, Ghaith Rashad Pharaon tényleg meghalt. Ám emléke, és főleg itteni rövid, de sikeres pályafutását lehetővé tevő magyar kormányzat még sokáig velünk él. Legyen nekünk könnyű a föld.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvidrigajlov
2017. január 17. 21:29
Pharaon meghalt, de emléke szívünkben örökké él... Sajnos Seres úrról mindez nem mondható el.
Héja
2017. január 17. 21:03
Halk szisszenéssel kipukkadt a lufitok Seres. Nem Pharaon halálával. Amikor próbáltátok dagadtra fújni.
1120
2017. január 17. 19:00
"Pharaon meghalt, de emléke szívünkben örökké él" Mi több: te esténként az ő képére rejszolsz! :)
Text adósság
2017. január 17. 17:18
Nagy faternak nehéz volt a föld, mármint a megvétele ti könnyen elvettétek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!