Ghaith Pharaon, a simabőrű

2016. november 18. 11:06

Az ujjlenyomat nélküliek ellen nincs kerítésünk. Gyíkemberveszély van, tudta?

2016. november 18. 11:06
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Erre a felvetésre válaszolta Lázár János: elképzelhető, hogy Ghaith Pharaonnak nincs ujjlenyomata (korábban egyébként volt).

És, bazmeg, tényleg! Miért ne lenne elképzelhető? Miért zárkóznánk be poshadt, megszokott, unalmas életünkbe, ahol az embereknek szemük, fülük meg ujjlenyomatuk van? Picasso neve mond valamit? Miért ne engednénk szabadon a képzeletünket? Igenis vannak másnak született embertársaink. És a sok tragikus genetikai mutáció meg sziámi ikrek mellett vannak ilyen apróbb kellemetlenségek is, mint hogy valaki ujjlenyomat nélkül kénytelen leélni az életét.

Ez egy igen ritka betegség, vagy inkább állapot, a Földön összesen négy családban diagnosztizálták, ezért nem csoda, hogy a szélesebb közönség nem tud róla. Az adermatoglyphia oka génre pontosan visszafejthető, nincs benne semmi lehetetlen, igazából az a furcsa, hogy kialakult az egyedi ujjlenyomat az evolúció során. De ez a tény ma még nem közismert, ezért érdemes lenne indítani egy röpke pármilliárdos kampányt, hogy megértsék az emberek.

Az előadó érzi, hogy a feszültség tovább nem fokozható, mégiscsak azzal próbálja kimenteni az alkaidás terroristapénztárost, hogy gyíkember. Nincs más hátra, mint beszállni a freak show-ba. A miniszter felemeli kezét, és mutatja: íme, neki sincs ujjlenyomata, és ne tudják meg, mennyi kellemetlenséget visel emiatt. Például a trafikpanama törvénytervezetében direkte benne kellett hagyni a haverja nevét, hogy vissza lehessen vezetni hozzá. És gondoljunk bele, mit okoz egy ember pszichéjében, hogy úgyse tudják elkapni. Olyan, mint a lézerblokkoló. Kifejlődhet akaratlanul egyfajta kleptománia, sportlopás, rekreációs korrupció – nem fenékig tejfel, az biztos.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2016. november 18. 22:46
Érezhető és jogos a zavarotok.
GV0917
2016. november 18. 20:49
Canis tota( Weiss) mater! Was? Nein Was->Vas!!
atila68
2016. november 18. 20:25
Totál zavaros, egy szót nem értek belőle miről beszél.
Text adósság
2016. november 18. 19:47
Tota régen lehettél már Pharon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!