Törvényesített korrupció

2016. október 31. 10:40

Ma törvény garantálja a letelepedésiállamkötvény-mutyiban érdekelt off­shore cégek egyik hasznát jelentő kamatszintet. Azt is jogszabály rögzíti, hogy állami vezetők hozzátartozói is elindulhatnak közbeszerzéseken.

2016. október 31. 10:40
Wiedemann Tamás
Magyar Nemzet

„Mindig meglepődnek a hazai jogállamiságért aggódó külföldi újságíró kollégák azon a kijelentésen, hogy Magyarországnak még sosem volt olyan jogszabályvezérelt kormánya, mint az Orbán Viktor vezette kabinet. Azt meg pláne nem értik, hogy a magyarok miért nem tiltakoznak a demokratikus intézményrendszer felszámolását célzó jogszabály-változtatások ellen. Hasonlóan értetlenkednek azok a fideszes politikusok is, akiket a média képviselői a kormányzat korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatban »zaklatnak« hétről hétre az Országgyűlés folyosóin. A 2010-es kormányváltás óta gyakran hangoztatják, jogi értelemben lényegében megszűnt a politikai korrupció Magyarországon. (...)

Ma törvény garantálja a letelepedésiállamkötvény-mutyiban érdekelt off­shore cégek egyik hasznát jelentő kamatszintet. De például azt is jogszabály rögzíti, hogy állami vezetők külön háztartásban élő hozzátartozói is elindulhatnak közbeszerzéseken. Péntek óta azt is tudjuk, hogy hamarosan jelentősen megemelik a közbeszerzési eljárások értékhatárát. Ez azt jelenti, hogy árubeszerzés esetén az eddigi 8 helyett 15 millió forinttól, építési beruházás esetén 15 helyett 25 millió forinttól kell majd közbeszerzést kiírni. Magyarul semmilyen törvényellenes cselekedetet nem követ el az a politikus, aki a jogszabályok által garantált lehetőséggel élve gazdagszik vagy jövedelmező lehetőséghez juttatja a hozzá közel állókat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. november 01. 19:04
Erről szól Orbanisztán...
noMores
2016. október 31. 15:32
Nem-fideszes tarsak! Eszrevettetek, hogy 5-6 segghulye agyhalottat gyozkodunk a nyilvanvalorol teljesen feleslegesen?? Na, ok vagy ingyen ilyen hulyek, vagy penzert adtak el a gerincuket, de total menthetetlen mind egytol egyig. Akinek a korrupcio csak elmutnyocev, aki szerint ezek nem lopnak, az nalam a beka seggenel is lejjebb van, sajnos. Ezeknek magyarazni Meszaros-gazszerelot vagy Vajna-kaszinomutyi Bandit, esetleg Helikopter Tonit? Total eselytelen, mert azt se fogjak fel, hogy a bekemenet mennyire szanalmasan kinos volt. Tovabbi jo oblogetest, orbanista idiotak, remelem, neha kihuzzatok a fejetek orban seggebol levegoert. De inkabb fulladjatok bele a Szent Szarba!
Mich
2016. október 31. 14:55
"Teljes erővel előre a Libsi+bolsi+náci Összefosás Útján!"
OberEnnsinnen
2016. október 31. 13:50
Van egy pénzügyi termék. A neve: letelepedési kötvény. Ezt lehet vásárolni, az állam partnerén keresztül. Viszont: az állam, a törvényesség betartása okán szabályrendszert ír elő, amely a partnerére kötelező, büntetőjogi felelőssége mellett. Ez tiszta sor. Hogy a Wiedemannok számára mi ebben a korrupció, az érthetetlen, azt ők maguk sem tudják. Meg az LMP-s, maszopos, dékás és hasonló ballibbantak. Az lenne a hervasztó, hogyha csak úgy, a vakvilágban lehetne ehhez a kötvényhez hozzájutni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!