Hazaárulók

2016. október 20. 07:07

A letelepedésikötvény-program megszüntetése azért is zseniális javaslat, mert így a Fidesznek színt kell vallania a számunkra hátrányos üzletről.

2016. október 20. 07:07
Wiedemann Tamás
Magyar Nemzet

A letelepedésikötvény-program tökéletes szimbóluma a Fidesz korrupciós ügyeinek, miután kizárólag offshore cégeken keresztül lehet a kötvényeket lejegyezni, busás, ügyletenként 23-28 millió forintos nyereséggel. A kormánypárt által favorizált offshore cégeknek még kamatot is fizet hazánk, a piacon hozzáférhetőknél négyszer magasabb összegben. Magyar állampapírt ugyanis negyedannyiért lehetne színtiszta piaci körülmények között kibocsátani, mint amennyit az állam jelenleg a letelepedési kötvények után fizet. A külföldiek és az offshore cégek tehát az elmúlt években igen jól jártak. Előbbiek egyszerűen, olcsón és gyorsan jutottak letelepedési engedélyhez, amellyel szabadon mozoghatnak a schengeni övezetben, miközben a kormány által favorizált offshore cégek mesés haszonra tettek szert. Szemben a magyar adófizetőkkel és a hazai költségvetéssel.

A letelepedésikötvény-program megszüntetése azért is zseniális javaslat, mert így a Fidesznek színt kell vallania a számunkra hátrányos üzletről. Ha ugyanis valóban a menekültválság Magyarország legnagyobb problémája, akkor vállalható a Jobbik kínálta alku, amely szerint az alaptörvény módosításához szükséges ellenzéki szavazatokért cserébe szűnjön meg a bevándorlásra egyébként rímelő kötvényprogram. Kósa Lajos azonban tegnap egyértelművé tette, hogy a Fidesz nem a haza érdekeinek mindenkori képviseletében, hanem bizonyos esetekben a saját holdudvarának juttatott százmilliárdos haszon fenntartásában érdekelt. Ezzel azt is elismerte, hogy a pártszövetséget nem lehet megfosztani lételemétől, a közpénzek megdézsmálásától. Azt is világossá tette, hogy a Fidesz a menekültválságot a hatalmának megszilárdítása érdekében lovagolta meg, és esze ágában sincs a szocialisták által bevezetett, politikai korrupcióval kikövezett aranyútról letérni. Hazát árulni – legyen szó pénzért adott letelepedési engedélyről vagy a közpénzek magáncélra fordításáról – továbbra is kifizetődő üzlet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. október 21. 07:44
"A 300 000 € ból 45 000 az üzletkötőé--ez megy a Brit Virgin -szigeteki offshore számlára , mi adófizetők pedig majd kifizetjük a 300 000 € -t kamataival !! Mi a jó konstrukció ebben ???" Csak arra jó, hogy a felcsúti cigány és kutyái minél többet lophassanak a magyar emberektől. Azok a fizetett felcsúti maffia rovokátorok akik az ilyen gazemberséget védik, azokat a felcsúti cigány fizeti.
balbako_
2016. október 21. 07:39
A hiszteroliberálisok mellé felzárkóztak a hiszterofasiszták is. Csintalan nagy barátja lett Vona és a közvélemény kutatások szerint együtt süllyednek. A Fidesz meg szárnyal és Orbán mosolyog, ha leamortizálják magukat az ország ellenségei, hát tegyék. Amúgy röhej, hogy a több százezres kényszer betelepítést egy kalap alá kerül a trottyos nemzetvezető zavaros agyában a 3000 fős betelepítési kötvényessel. (Lali megmondta tegyél keresztbe mindennek, mert nem lesz zsozsó, Csintalan nem nyal be neked a Lali tévében)
béla 60
2016. október 20. 18:15
A 300 000 € ból 45 000 az üzletkötőé--ez megy a Brit Virgin -szigeteki offshore számlára , mi adófizetők pedig majd kifizetjük a 300 000 € -t kamataival !! Mi a jó konstrukció ebben ???
Mindjárt
2016. október 20. 17:55
„A letelepedésikötvény-program tökéletes szimbóluma a Fidesz korrupciós ügyeinek, miután kizárólag offshore cégeken keresztül lehet a kötvényeket lejegyezni, busás, ügyletenként 23-28 millió forintos nyereséggel. Mocskos tolvaj felcsúti maffia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!