Ketrecdemokrácia

2015. október 15. 07:32

Egy hatalom létjogosultsága akkor érkezik fordulóponthoz, amikor egyre több tagjáról derül ki, hogy a kormányzás helyét átveszi a korrupciós ügyletekben való részvétel vagy az ezekhez való kínos asszisztálás.

2015. október 15. 07:32
Wiedemann Tamás
Magyar Nemzet

„Hatalmas utat tett meg a Fiatal Demokraták Szövetsége az elmúlt huszonöt évben. Megjárták a politikai paletta több szegletét, a fiatal liberálisokból középkorú konzervatívokká változtak. Voltak fönt, és megtapasztalták a zuhanás fájdalmát is. Mindenesetre úgy tűnt, hogy valahogyan azért mégis hűek maradtak erkölcsi értékeikhez. Mára azonban olybá tűnik, hogy a szövetségből csak egy abroncs vagy egy ketrec maradt. Egy olyan szervezet váza, amely akkor is harci lázban ég, ha nincs ellenség, miközben nem ismer más taktikát, mint kizárólag az erőből politizálást. A szövetség egy kiüresedett keretté satnyult, az erkölcsi téziseket felváltotta az állami erőforrások mind szélesebb köréhez való hozzáférni akarás görcse. Ez az, ami összetartja őket. Hol vannak már azok az emberek, akik offshore-lovagot kiáltottak, és a börtönszocialisták üzelmeit kritizálták? A leplezetlen érdekérvényesítésen kívül aligha maradt kohéziós ereje az üzemszerűen működő szövetségnek. Lehet, hogy más országokban sem feltétlenül tisztább a közélet. Az egyes cégekre szabottan futószalagon kiírt közbeszerzéseket azonban nem lehet másként értelmezni, mintha jogszabályokból font partvissal söpörnénk ki a padlást.

Egy hatalom létjogosultsága akkor érkezik fordulóponthoz, amikor egyre több tagjáról derül ki, hogy a kormányzás helyét átveszi a korrupciós ügyletekben való részvétel vagy az ezekhez való kínos asszisztálás. Ebbe a hibába estek a szocialisták is, miután a második választást nyerték meg zsinórban, és úgy tűnik, ezzel a jelenséggel az egykori szövetség sem tud mit kezdeni: megroppantak az erkölcsi normák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. október 15. 17:59
Tomika! A korrupciós lufi nagy robajjal kipukkadt!! A "non paper" egy kurva szóval sem említi.Pedig a Jóbarát ezzel akart "robbantani".Hát ez nem jött be ,már megint. Miről beszélsz te itt fiam?????
lucabrasi
2015. október 15. 13:29
Lajosunk duzzog
abraxas
2015. október 15. 12:48
Nicsak! Az MN Símacskáról írt vezércikket? :-) Annak a világnak most van vége! :-D
Mich
2015. október 15. 12:07
...és Simicska ugye "a korrupciós ügyletek" hiteles szakértője... a Magyar Nemzet nyugodtan hagyatkozhat rá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!