A kufárok jól járnak

2015. július 09. 07:45

A kivándorló forintok tekintetében a 2010-es kormányváltás óta eltelt öt esztendő ugyanolyan tüneteket produkál, mint abban a bizonyos „elmúlt nyolc évben”.

2015. július 09. 07:45
Wiedemann Tamás
Magyar Nemzet

„Bár a bevándorlók áradata és a befektetési letelepedés között közvetlen párhuzamot vonni erőltetett lenne, az viszont mindenképpen igaz, hogy a kufár mindkét esetben nyer. Míg az illegális migránsok esetében az embercsempészek, addig a legális bevándorlóknál a közvetítő cégek tesznek szert arcátlanul nagy összegekre. A külföldi ügyfél 300 ezer eurót fizet a közvetítő cégnek, amely közel 30 ezer euróval olcsóbban veszi meg a kötvényt az államtól. További 45 ezer eurós közvetítői díjat is leakaszt a külfölditől, vagyis a vállalkozás 70 ezer euróval, mintegy 24 millió forinttal gazdagodik papíronként. Legyünk nagyvonalúak és vonjunk le kétmillió forintot, mivel a cégnek marketingköltsége is van, hisz – a bevándorlás témakörénél maradva – ügyfeleket kell »kerítenie«. Papíronként 22 millió forint adózás előtti bevétel egy kajmán-szigeteki bankszámlán nem tűnik rossz üzletnek. Tavalyig csaknem 50 milliárd forinttal gazdagodtak a közvetítő cégek, amelyből 19 milliárd közpénz volt.

A Rogán Antal vezette bizottságot a bankokkal és energiaszolgáltatókkal ellentétben nem érdekli, hogy az adóparadicsomban bejegyzett cégek milyen haszonkulccsal dolgoznak, beszámolót ugyanis nem kért a cégek tavalyi üzleti tevékenységéről. A kivándorló forintok tekintetében tehát a 2010-es kormányváltás óta eltelt öt esztendő ugyanolyan tüneteket produkál, mint abban a bizonyos »elmúlt nyolc évben«.”

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2015. július 09. 11:14
nem kicsit álszent dolog, hogy az egy ipsének van pénze, örülünk, ha hozzánk költözik. Még akkor is, ha muszlim, beilleszkedésre képtelen, amerikai zsidó négerről van szó.
néhai Ch.Pilot
2015. július 09. 09:13
"Magyar" Nemzet = Simicska-csicska.
smarton
2015. július 09. 08:45
Közvetlen információk Simicska Lajostól, hogyan is kell ezt csinálni.
states
2015. július 09. 08:26
Simicska Nemzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!