Felrobbantották a frakciónkat

2013. július 08. 08:44

Nem érdekel, mi Orbán érdeke. Alkotmányosan jár nekünk a frakció. Nem vagyok hajlandó követni az abszurd logikát. Interjú.

2013. július 08. 08:44
Schiffer András
Schiffer András
FN24

Utóbb még Kövér László is citálta az ön facebookos bekezdését, méghozzá a következő mondatot: a szárszóiak, »ez a derék szürkeállomány nem érti, micsoda része van a Jobbik felívelésében«. Micsoda része van?

Hatalmas. Sokkal nagyobb, mint maguknak a balliberális oldal pártjainak, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek. A teszetosza, gondolatszegény politikai elit a rendszerváltás óta hagyta magát dróton rángatni mindenféle megmondóemberek által. A szárszóiak osztják az észt huszonvalahány éve, végigrevolverezték az Antall-, sőt már a Németh-kormánytól kezdve az elmúlt huszonöt év valamennyi vezetését, 2010-ig bezárólag. Állítom, nekik több közük van a gazdaságpolitikai és a privatizációs baklövésekhez, meg ahhoz, ami 2010-ben történt, mint jó néhány szocialista miniszternek. (…)

Az igyekezetnek, hogy az »emberek nyelvén« szóljanak, meg kellene látszódnia az LMP támogatottságában. De nem látszódik.

Ennek a pártnak felrobbantották a frakcióját, majd különböző véleményformáló csatornák - nem túlságosan messze a szárszói kerttől - napi huszonnégy órában azt sugározták róla, hogy megszűnt. Önmagában hatalmas teljesítmény, hogy most három-négy százalékos a támogatottságunk. (…)

Az is kommunikációs döntés, igaz, nem az önöké, hogy az LMP frakciót kap Orbán Viktortól.

Az LMP nem kap semmit Orbán Viktortól. Az LMP jogosult frakciót alapítani. És ha nekem jogom van valamire, nem kegy kérdése, hogy megkapom-e. Ilyen alapon az MSZP és a Jobbik is Orbán Viktortól kapta a frakcióját. (…)

Orbánnak érdeke erősíteni a Fidesz első számú ellenfelének tartott Bajnaira lövő LMP-t.

Nem érdekel, mi Orbán érdeke. Alkotmányosan jár nekünk a frakció. Nem vagyok hajlandó követni az abszurd logikát.

Abszurdisztánban lakik, de nem vesz róla tudomást.

Nem asszisztálok Abszurdisztánhoz. És nem vagyok hajlandó végiggondolni paranoid, hovatovább posztbolsevik észjárást, miszerint, aki nincs velünk, az Orbán szekértolója. Mi ennek az észjárásnak a meghaladására jöttünk létre. Ha beletörődünk a körülményekbe, na, azzal valóban Abszurdisztánt erősítjük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. július 08. 13:46
schiffer kell de nagyon... a dédpapi (Szakasits Árpád) is , meg a nagypapi (Schiffer Otto) is kell mellé!!!!
GV0917
2013. július 08. 13:35
András, taktika és stratégia két különálló fogalom!Ti szétváltatok- látszólag. Valóban pedig az a távlati, tehát stratégiai elképzelésetek, hogy innen is egy kicsit, onnan is egy kicsit lecsípjetek és a "sejtmag" ott legyen minden közegben. Hogy aztán irányzat ide- irányzat oda, győzelem esetén ki-ki kihasít majd egy darabot a "gazdaszekció"plazmájából és onnatól kezdve folytassátok az osztódásos szaporodást.Hogy zöldek maradhassatok, bespájzolhattok a nyár folyamán egy csomó "klorofill"-t a gyakori sajtónyilvánossággal és flaschmobokkal,mint a legutóbbi "molinósat" a T. Házban.
Toportyán tiszteletes
2013. július 08. 13:29
Még egy önhitt,együttműködésre képtelen faszkalap hiányzott Magyarországnak!Viktorbán után már csak 1 orbanizálódó schiffer kell de nagyon...
puszika
2013. július 08. 12:00
András,András! Valahogy mindíg kerülöd, ezt a frakciórobbantást.mi ennek az oka? Jó-jó,tudom a ballib nem eszi meg a ballibet.Annak hogy tűritek Bajnaiék beavatkozását oka van!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!