Mire kell a Fidesznek az LMP?

2013. június 20. 08:56

A Fidesz „biztosra akar menni”, és minden lehetséges eszközt bevet a lassan, de mégis formálódó Mesterházy-Bajnai megegyezés ellen.

2013. június 20. 08:56
Kate Beckett
Ténytár

„Kétségtelen, hogy gyanús a kormánypárt(ok) engedékenysége. Különösképpen mivel tőlük az elmúlt három évben azt szokhattuk meg, hogy minden lehetséges módon, így a jogszabályok folyamatos változtatgatásával is igyekeznek minél nehezebb helyzetbe hozni politikai ellenségeiket ellenfeleiket. Így aztán nem lenne meglepő, ha a »gesztus« mögött valamiféle konkrét politikai cél lapulna.

Amennyiben erről van szó, úgy a szándék egyértelmű: az LMP erősítése és az ellenzéki szavazatok elaprózása. Elvégre Schiffer és társai olyannyira komolyan veszik az önállóságot, hogy még saját pártjuk szétszakadását is bevállalták annak fenntartása érdekében. Ez viszont azt jelenti, hogy a Fidesz »biztosra akar menni«, és minden lehetséges eszközt bevet a lassan, de mégis formálódó Mesterházy-Bajnai megegyezés ellen.

Az LMP szempontjából pedig az sem mellékes, hogy ez a lépés csak felerősíti azokat a pletykákat, amelyek egy Schiffer András és a Fidesz közötti valamiféle megegyezésről szólnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2013. június 20. 19:42
"Mire kell a Fidesznek az LMP?" Mire kellett a Jobbik az SzDSz-nek?
miloka
2013. június 20. 13:03
Lósz@rt mama! Vegyétek már egyszer és mindenkorra tudomásul, hogy se DögKút se a PfújMindegyik NEM !!!! választásokon jutott be, hanem más párt hátán lovagoltak be a parlamentbe!!! A ti logikátok (?) mentén, akkor most lehetne vagy 50 frakció is. Hogy ti ezért milyen elméleteket gyártottok, a kutyámat sem érdekli. Azokat a pletykákat meg ti találjátok, hogy legyen mire hivatkoznotok a nagy rettegésben.
brabant89
2013. június 20. 12:47
"a vidéki ember zárkózott a nyakkendős városi urakkal szemben" A vidéki nem falusi. A vidékiek jelentős része (hallottál már olyan településekről, hogy Győr, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár stb.) maga is nyakkendős városi úr.
bini
2013. június 20. 12:03
Schiffer politikailag képzettebb, mint bármely más LMP-s. Pragmatizmusra tör természetesen fígyelembe véve a Politika tudomány törvényszerüségét ami politikai marketinget is felhasználja a haszonszerzés céljából. Többször kifejtetette, hogy a fiatal fideszt és Orbánt nagyra értékeli s szerintem tudatosan választotta az őnálló utat, mint anno a fidesz aki kétszer is kockáztatta, hogy be se jut a parlamentbe, de a szdsz-el nem közösködik. Gondolom azt, hogy addigra már világosá vált számukra a szdsz szerepe a demokratikus ellenzék tevékenységének mozgatórugójára és főleg a mozgatói szerepére. Schiffer is rájöhetett erre, mikor világossá vált, hogy az USA és az EU zöldek miért is akarják Őket annyira támogatni és szerintem az utolsó pillanatban kibujtak a halálos ölelésből. Ez szerintem Bajnai belépőjével lett tiszta. Ekkor történt meg a Karácsony-Jávor féle vonal színvallása és egyértelmüvé az, hogy az LMP nem a pragmatizmusával, ujdonsága miatt került a parlamentben, hanem, mint valakiknek a gazdateste. Mára ez teljesen világos. Most az a kérdés, hogy lesz-e Schiffer annyira taktikus "ravasz" és türelmes, hogy ne ugorjon be semmilyen ajánlatnak egy parlamenti bejutás érdekében. Ha igen nyernek, ha nem veszitenek. Természetesen ehhez le kell vetköznie a szélliberális partalan "jogvédői" attitüdöket és kiegyezni a társadalom nagyobb részével és tolerálni a szó valódi értelmében a más politikai és ideologiai nézeteket és más értékrendet valokat is. Valamint a nemzethez való hozzááálásukat is revidiálni kell, mivel ha ezt nem teszik és a vidék Magyarországát nem is akarják megnyerni és magukat elfogadtattni, maradnak egy rétegszerveződés fővárosi nagyvárosi értelmiségi párt aki a fiatal deviánsokra hajaz, akkor nem jutnak be.Ellenkező esetben van esélyük, főleg most, hogy státuszukat visszakapták, ami nem csak a frakció alapitásból áll, hanem a parlamenti munkában, nemzetközi mozgástérben stb. Remélem, hogy felismerik ezt a lehetőséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!