Újra elözönlötték a migránsok Lampedusát

2024. április 10. 15:34

Az utolsóként érkezett 45 fős csoport hajótörést szenvedett, egy fiatal nő a tengerbe fulladt.

2024. április 10. 15:34

Nyitókép: ITALIAN COASTGUARD / GUARDIA COSTIERA / AFP

Ismét megközelítette az ezret a létszám Lampedusa földközi-tengeri olasz sziget alig négyszáz fős befogadótáborában csütörtökön.

Az utolsóként érkezett 45 fős csoport hajótörést szenvedett, egy fiatal nő a tengerbe fulladt

– közölték a hatóságok. Az afrikai Gambiából származó 18 éves lány a Máltához tartozó tengeri zónában veszítette életét. A lány egy migránscsoporttal kelt útra a tunéziai Szfakszból egy nyolcméteres gumicsónakon, amely Málta vizein felborult.

Az olasz parti őrség sietett a bajbajutottak segítségére: a 45 túlélőt Lampedusára szállították, az ő elmondásuk szerint a fiatal nőn kívül más nem veszett a tengerbe.

Lampedusa szigete a jó idő húsvétot követő visszatérésével telt meg ismét. A táborban 980-an tartózkodnak:

a hatóságok ígérete szerint egy több mint kétszáz fős csoportot, köztük negyven kiskorút még szombat előtt átszállítanak Szicíliába, mert hétvégén szokás szerint újabb érkezési hullám várható.

A belügyminisztérium adatai szerint az év eleje óta közel 12 ezren érkeztek az olaszországi partokra, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában több mint 28 ezren.

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­l­­­á­­­n­­y­­o­k­­­ ­­v­á­­r­n­­a­k­­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Hangillat
2024. április 10. 16:34
LAMPEDUSA- az már majdnem amcsi, Hávály!
gilou-au-clavier
2024. április 10. 16:28
"A belügyminisztérium adatai szerint az év eleje óta közel 12 ezren érkeztek az olaszországi partokra, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában több mint 28 ezren." Akkor csökken a migráció, ez jó hír. A mandiner miért nem számol be róla? Azt akarják, hogy nőjön a migráció? Egyébként a 28 ezer se sok, majd lesznek 28 milliónyian is, ha rendesen beüt a már most is hasító globális klímaváltozás, lesz mellé 3000 millió afrikai (ebből 1000-1500 millió fiatal), a fosszilis és ásványi nyersanyagok meg elfogynak a világban.
2024. április 10. 15:44 Szerkesztve
Korábban és sokat mondtam, ha 4 évvel ezelőtt csak tízet a tengerbe lőttek volna, akkor nem jött volna több és nem fulladt volna vízbe a mostani nő meg az előző 24.376 áldozat se. Nem érte volna meg csak tíz halott a huszonnégyezer hároszáz hetven hét helyett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!