Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Inkább az olasz és nem a magyar börtönökkel kellene foglalkozni egy olasz lap szerint

2024. április 29. 10:54

Ilaria Salis arról beszél, milyen sanyarú a helyzete Magyarországon, miközben hazájában kiugróan megnőtt a börtönökben elkövetett öngyilkosságok száma.

2024. április 29. 10:54
null

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Napok óta foglalkoztatja az olasz sajtót Ilaria Salis, az erőszakos olasz antifa ügye, a járókelőkre támadó olasz nő rendszerint panaszkodik a magyar börtönökre, a baloldal szemében egyenesen hőssé vált.

Ennek a trendek mondott ellent némileg az Il Foglio, amikor cikkében arról ír: 

jó lenne, ha a Salis-ügyre fordított figyelem tizedét olasz börtönök állapotára fordítanák. 

A lap idézi a WHO 2019-es adatait, melyek szerint Olaszország azon államok közé tartozik, ahol a legkevesebb öngyilkosságot követik el. Az Európa Tanács 2021-es adatai szerint azonban , 

Olaszország az európai átlag felett van a börtönben elkövetett öngyilkosságok tekintetében.

Ezt is ajánljuk a témában

Az adatok szerint 2024. március 31-én 61.049 embert tartottak fogva, szemben a hivatalos 51.178 férőhellyel. Az elmúlt 32 évben 1.754 öngyilkosság történt. A cikk úgy értékel: „eljön a nap, amikor a politika majd úgy dönt, hogy a józan észt szem előtt tartva kezeli a börtönöket a konszenzus helyett. És eljön majd a nap, amikor a politika megérti, hogy a börtönökkel foglalkozni azt jelenti, hogy a garanciákkal is kell foglalkozni, ami azt jelenti, hogy a jogállamisággal is kell törődni, 

ez pedig azt jelenti, hogy megvédünk valamit, aminek a szívünkhöz közel kell állnia még akkor is, ha a kérdés nem Meloni barátjáról szól, hanem egyszerűen az olasz demokráciáról”.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. április 30. 15:36
Előbb kellett volna gondolkodnia ennek a szélsőbalos tyúknak, nem ártatlan embereket félholtra verni, aztán panaszkodni a börtön miatt!
hátakkor
2024. április 29. 16:12
Leszarom milyen a böri, nem bűnözök..
2024. április 29. 13:44 Szerkesztve
Így lehet a fasiszta rezsim börtönéből kétirányú kommunikációt folytatni a rajongókkal? Üzengetni haza?
lhotx
2024. április 29. 13:22
Nos, Olaszországban feltétlenül az olasz börtönökkel, esetenként még azokkal a börtöntölteléknek való elitista dögökkel, akik már elmerészkednek Olaszország hátárain túlra is, hogy osztogassák az elitista ütlegeiket, egy olyan nép fiainak, amelyhez SEMMI KÖZÜK SINCS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!