A Brexit-párti Nigel Farage beismerte: „A Brexit megbukott”

2023. május 16. 12:37

„A Brexit bebizonyította, hogy a politikusaink nagyjából olyan haszontalanok, mint a brüsszeli biztosok” – hangoztatta az euroszkeptikus politikus.

2023. május 16. 12:37
null

Nigel Farage, Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésének egyik legnagyobb szószólója úgy véli, hogy a Brexit megbukott – írja a Politico.

A BBC Newsnight című műsorában hétfő este a Brexit-párt korábbi vezetője elismerte, hogy

az Egyesült Királyságnak gazdaságilag nem származott haszna a blokkból való kilépésből.

„Attól tartok, a Brexit bebizonyította, hogy a politikusaink nagyjából olyan haszontalanok, mint a brüsszeli biztosok. Teljesen rosszul kezeltük ezt az egészet” – mondta Farage, reagálva egy sor olyan adatra, amelyek szerint a Brexit negatív gazdasági hatással járt.

A Brexit megbukott

– tette hozzá, majd megjegyezte: „Nem sikerült a Brexit, és a toryk nagyon-nagyon csúnyán cserbenhagytak minket”. Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Királyság jobban járt volna-e, ha az EU-ban marad, Farage úgy válaszolt, „egy pillanatig sem gondolja ezt”.

Nigel Farage, aki most a GB News brit csatornán vezet műsort, nem zárta ki a politikai visszatérést. Jelenleg az általa alapított Brexit Pártból alakult populista jobboldali Reform UK párt tiszteletbeli elnöke, írja a Politico.

Nyitókép: Daniel LEAL / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
18.0 fok
2023. május 16. 22:28
na, ugye.
Falióra tábornok
2023. május 16. 20:25
a brexit eleve halálra volt ítélve.
masikhozzaszolo
2023. május 16. 20:09
/minthogy legalább egyetlen egyszer elolvasson egy EU jogszabályt, / Anglia pont azért lépett ki, és azt is propagálta Nigel, hogy hiába olvasod, ha nem tartja magára kötelezőnek az EP, EU, EB.
Proxima Centauri
2023. május 16. 18:36
Mindenkinek ajánlom megnézni a Yes, Minister/Yes, Prime Minister brit szatirikus sorozatot. Zseniális és főleg tanultságos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!