Mateusz Morawiecki: Ha Orbán Viktor erős álláspontja nem érvényesült volna, akkor káosz alakult volna ki Budapesten és Varsóban is (VIDEÓ)

2024. április 26. 22:48

A korábbi lengyel elnök a migrációval szembeni fellépése miatt méltatta a magyar miniszterelnököt.

2024. április 26. 22:48
null

Nyitókép: LUDOVIC MARIN

„Budapest nem csak a szabadság, hanem a szólásszabadság fővárosa is” – jelentette ki Mateusz Morawiecki a CPAC Hungary-n a HírTV-nek adott interjújában. Emlékeztetett ara, hogy Brüsszel meg akarta akadályozni a konzervatívok nemzetközi konferenciáját, ám ez nem sikerült nekik. 

Az EP-választással kapcsolatban kifejtette, hogy megvan az esélye annak, hogy a konzervatív erők győznek, így a pragmatizmus és a józan ész fog győzedelmeskedni. Miért olyan fontos Európában a függetlenség kérdése? – tette fel a kérdést a televízió munkatársa. A korábbi lengyel elnök szerint azért, mert 

az Európai Uniónak független, szuverén államok egységeként kell működnie, ugyanis ez volt az alapgondolata az európai közösségnek. 

„Ugyanakkor, ha az Európai Bizottság utasításait követjük és beleegyezünk a centralizációba, az katasztrófa felé sodor minket. Kritikus fontosságú június 9.-e. Minden európai hazafinak tudatában kell lennie annak, hogy mennyire fontosak ezek a választások. Épp ezért a magyar, lengyel, román, cseh, osztrák és a német polgárokat is arra hívnám fel, hogy a patrióta pártokra szavazzanak” – fogalmazott.

Hogy látja a lengyel-magyar kapcsolat jövőjét?

Tudjuk, hogy lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát” – kezdte válaszát Morawiecki. 

Ha Orbán Viktor erős álláspontja nem érvényesült volna, akkor káosz alakult volna ki a migráció következtében. Egy őrület alakulhatott volna ki Budapesten és Varsóban is” 

– hangsúlyozta a lengyel vezető. „Mindenki tudja, hogy minden egyes tagállam szuverenitása a saját területének védelmén kell, hogy alapuljon. 2015-ben Orbán Viktorral és vezetése alatt a Willkommenskultur rossz megközelítése ellen léptünk fel és most évekkel később egyfajta déjà vu-t élünk meg. Az Európai Bizottság megint azzal próbálkozik, hogy az akaratukat ráerőltessék a tagállamokra” – fogalmazott Mateusz Morawiecki.

„Remélem, hogy jó eredményt fogunk elérni és a Fidesz is jól teljesít majd a választásokon” – tette hozzá a korábbi lengyel elnök.

A teljes interjút itt nézhetik meg:

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freely
2024. április 27. 10:59
A káoszt ti ketten okoztátok. Nem a migráció elutasításával -mert azzal egyetértek-, hanem a szarkeveréssel. Besegítettél, hogy ne kapjuk meg a pénzünket. Orbán eddig megúszta, de te mentél a lecsóba. Neked volt,van főnököd, Orbánnak sajnos nincs.
Zsolakomarom
2024. április 27. 08:21
A vicc az benne, hogy a cikket illusztralo kepen eppen azt irja ala vittor, hogy elarasszak a hazankat a parhuzamos tarsadalmakat epito 3. vilagbeli migrik..... szomi ez
Pelso j.
2024. április 27. 07:48
Amennyiben annyira haver, remélhetőleg ingyen mondta fel a betanított szöveget. "magyar, lengyel, román, cseh, osztrák és a német polgárokat is arra hívnám fel" Mi köze hozzá, komolyan gondolja, hogy jelentéktelen személyének és a hablatyának súlya van...?
Lajoss
2024. április 27. 07:44
Mondja ezt egy olyan rendezvényen,ahová csak a válogatott “sajtót” engedték be…szólásszabadság fővárosa…😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!