Verhofstadt: Ha nem lett volna Brexit, Oroszország nem szállta volna meg Ukrajnát

2023. január 31. 16:32

„Oroszország brutális inváziójának semmi köze a NATO kiterjesztéséhez” – fogalmazott a belga EP-képviselő.

2023. január 31. 16:32
null

Egy „erősebb és egységesebb Európa” – azaz egy olyan Európa, amelyben az Egyesült Királyság még mindig az EU tagja – elég lett volna ahhoz, hogy visszatartsa Vlagyimir Putyint Ukrajna teljes körű inváziójától.

Legalábbis ezt állította Guy Verhofstadt belga európai parlamenti képviselő, az Európai Parlament korábbi Brexit-ügyekért felelős vezetője egy keddi rádióinterjúban.

Verhofstadt az LBC-nek azt mondta, hogy

Ezt mondta: „Egy egyesült Európa, minden bizonnyal védelmi kérdésekben, óriási különbséget jelentene”.

„Azt hiszem, a Brexit nélkül talán nem is lett volna invázió. Nem tudom, azt hiszem, hogy egy sokkal erősebb és egységesebb Európát látna a másik oldalon” – tette hozzá.

Verhofstadt az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésének harmadik évfordulóján beszélt egyébként a rádióban. Azt mondta, reméli, hogy Nagy-Britannia egy napon újra csatlakozik a blokkhoz, és hogy Ukrajna is csatlakozhat, „miért ne öt éven belül”.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 01. 07:09
A lényeg az utolsó mondat: mindezt a Brexit évfordulóján mondta. Tehát felemelte a vádló mutatóujját és rámutatott Nagy-Brittaniára, hogy a Brexit a felelős a ruszki-ukrán háborúért. Pedig azt hittem, hogy az EU egy gazdasági buli és a NATO a katonai. Amiből meg ugye nem távoztak. De ahol a jenkik kavarják a trutymót, ott a britek is mindig felbukkannak, úgyhogy a felelősségük nem megkerülhető. Csak a Brexittel lehet a népet vádolni és nem kell a birodalmi gondolatot kárhoztatni.
Vikijo
2023. február 01. 00:07
Egyébként viszont az ukránok és a törökök belépése abszurdum mert túl nagyok és a német francia tengely elvesztené a vezető szerepét.
Vikijo
2023. február 01. 00:03
Ha nem lett volna lengyel migráció akkor nem lépnek ki, az első lépést megtette a megértés felé, drukkolhatunk a további lépéseknek.
Zilizi Gábor
2023. január 31. 23:36
Na most Guy ha nem lenne akkor ezt a kommentot se irtam volna most ide... Na ennyi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!