Egy Soros-alapítvány alkalmazottját elfogták Mianmarban

2021. március 16. 22:20

A szervezet követeli az emberük azonnali szabadon engedését.

2021. március 16. 22:20
null

A Soros György által alapított Open Society Foundations kedden annak az alkalmazottjuknak az azonnali szabadon engedését követelte, akit Mianmarban őrizetbe vettek – írja a Reuters.

A katonaság-elleneseket támogathatták

A mianmari állami média jelentése szerint a mianmari hatóságok az Open Society Myanmar egyik alkalmazottját vették őrizetbe, illetve 11 másikat még keresnek. Az elfogás oka az volt, hogy az említett személyeknél az a gyanú merült fel, hogy a februári puccsot ellenző oldalnak juttattak anyagi támogatást.

Követelik az elengedését

Az esettel kapcsolatban az Open Society közleményt adott ki. Mint írták: „Az Open Society Foundations aggodalommal figyeli a jelentéseket, melyek szerint az Open Society Myanmar egyik alkalmazottját őrizetbe vették Mianmarban”. Hozzátették:

A Soros által alapított szervezet tagadta az ellenük felhozott vádakat. Mint mondták, semmilyen illegális tevékenységet nem támogattak anyagilag, minden forrást a Open Society Myanmar „belső feladataira” használtak fel.

Kép forrása. Georg Hechmuth / AFP

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. március 18. 08:30
Ideje lenne a Soros által alapított szervezeteket, általa támogatott szervezeteket megszüntetni M.o.-on!
Krupp Skya
2021. március 18. 08:05
Soros György ezen a képen mutatja Horn Gábornak, hogyan kell diszkréten fikázni, orrvakarásnak álcázva.
nyugalom
2021. március 17. 11:43
Helyes! Tegyek ezt mindenhol! Itthon is!
teljesenertelmetlen
2021. március 17. 11:20
Most komolyan: valaki meglepődött azon, hogy ahol káosz tör ki a világban, ott a Soros Gyurka metélt farka kilóg a zsákból? Hogy egy képzavarral éljek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!