„Paranoiás”, „hülyét csinál magából”, „kicsinyes” – már Magyar Péter híveinek is sok volt az internetblokkolós konteó

2024. május 09. 12:17

A HVG és az Átlátszó után már a saját hívei sem hiszik el Magyar képtelennek tűnő meséjét az internetblokkolóról.

2024. május 09. 12:17
null

Nyitókép: Attila Kisbenedek / AFP

 

Mint megírtuk: nemrég egy olyan posztot tett közzé közösségi oldalán Magyar Péter, amelyben közölte: szerinte a „titkosszolgálat elkezdte blokkolni a az internetet és a mobilelérést a TISZA Párt országjárásának helyszínein”. A posztban továbbá felszólította Pintér Sándor belügyminisztert, valamint Rogán Antalt, hogy „ne korlátozzák az internet szabadságát, valamint a szabad véleménynyilvánítást”. Magyar még két férfi fotóját is megosztotta, akik szerinte civil ruhás rendőrök voltak, és internetblokkolók voltak náluk.

Időközben kiderült Magyar Péter sztorijával kapcsolatban, hogy az általa emlegetett jelzavarók egyáltalán nem úgy néznek ki, és nagyobbak is  a valóságban, mint a képen látható eszközök. Egy olyan erősségű eszköz ugyanis, amely képes lett volna valóban megzavarni az internetelérést ekkora körben jellemzően nem egy kézi, akkumulátorral működő eszköz. 

Az Átlátszó rávilágít: a fotón látható eszköz valójában nem más, mint egy egyszerű szolgálati rádiótelefon.

A rendőrség munkatársai nem blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét a szóban forgó gyűlésen/gyűléseken, és ilyenről nincs is tudomásunk. A közösségi oldalakon közzétett – nehezen azonosítható – fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlés biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak” – reagált a rendőrség a Telexnek.

A HVG-nek nyilatkozó szakértők szerint jóval prózaibb az ok, ami miatt akadozott a rendezvényen az internet. Még, ha a hálózat normál körülmények között jól is működik, azt nem arra tervezték, hogy olykor a hétköznapi terhelés többszörösét kibírja. Ezért szokott más ellenzéki tüntetésen, koncerteken, de még a kormánypárti rendezvények esetében is sokszor lelassulni, akadozni az internet a helyszínen.

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy tűnik azonban, hogy nem csupán a kormánypárti embereket, valamint a szakértőket nevettette meg Magyar képtelennek tűnő konteója, 

hanem a saját hívei, a vele egyébként szimpatizálók is nagyon kínosnak találják a mesét arról, hogy 2000 ügynök van ráállítva, hogy blokkolják az internetet az országjárásán.

A Talpra, Magyarok hivatalos Discord-csatornáján és a Redditen is tömegszámra tűnnek fel olyan kommentek, amelyek szerint rendkívül kínos Magyar Péter internetblokkolókról és titkosszolgálati személyekről szóló meséje.

„Paranoia”, „hülyét csinál magából”, „kicsinyes” – ilyen, és ehhez hasonló jelzőkkel illetik szimpatizánsai az ellenzék új reménységének legújabb akcióját.

Csalódott kommentek a Discordon

Én most tökre elhervadtam ezektől. Végre megdobbant a nemzeti érzés a szívemben, és a remény... Ez a 2000 ügynök kicsit sok. A rendőrségi rádió is szemet szúrt, hogy nem blokkoló. Reményeim szerint csak paranoiás ebben az őrületben, vigyázhatna picit jobban arra, amit mond” – írja egy szomorú kommentelő Discordon.

Mire egy másik szimpatizáns hozzáteszi: 

nem is tudja, egyáltalán van-e ennyi ügynök az egész országban.

Megint egy másik kommentelő így reagált a történtekre: „... nekem eléggé úgy tűnik, hogy MP most ellenséget lát sok dologban és bepánikolt.

Forrás: Discord
Forrás: Discord

Egy illető szerint csupán annyi történt, mint a legtöbb ilyen esetben, hogy ha „nagy tömeg összegyűlik, és csak egy műhold adja a szolgáltatást + mindenki mobilnetezik, lehalhat a helyi szerver”. 

Egy erre érkező reakcióban pedig valaki arról ír, hogy mindezzel az a baj, hogy ha „elviszi (Magyar Pétert) ez a paranoia, akkor magát fogja lerombolni”. Akadtak olyan MP-rajongók is, akik szerint 

ezt a blokkolós sztorit hagyni kéne, mert nem vezet sehova, és elég kicsinyes”.

Forrás: Discord
Forrás: Discord

Ezt is ajánljuk a témában

Redditen is érkeztek kemény kritikák

Volt olyan kommentelő Redditen, aki nem csupán az internetblokkolásra, hanem a titkosszolgálat emberének nézett rendőr konteójára is reagált:

Helyi civil ruhás nyomozók, akik be vannak osztva egy kiemelt rendezvény biztosítására, hogy ne legyen rendbontás. Ez teljesen megszokott, rutin dolog, sima rádió van a kezükben, amivel egymással és az ügyelettel beszélnek. Ahhoz nem értek, de az, hogy egy kis településen összegyűlnek és leterhelik a helyi mobil tornyot, szerintem elképzelhető. 

Magyar Péter hülyét csinál magából, ha így folytatja” 

– fogalmaz az illető.

Egy másik Reddit-fórumozó szerint Magyar Péter „kicsit olyan, mintha egy tini párkapcsolat egyik fele lenne. Néha jókat mond és csinál, tökre elhiszi az ember, hogy valami kiemelkedő és különleges, erre jön egy akkora g*cinagy red flag, ami felett nem lehet elnézni”. Majd felteszi a kérdést: vajon Magyar nem veszi-e észre, hogy ezzel két lépést visszalöki magát?

Ugyanezt éreztem, amikor nem bírt értelmes választ adni a diákhiteles ügyekben, és behisztizett. 

Nem tudom, hogy ezek felett el kéne-e néznünk, és vállalni, hogy újra elindulunk a lejtőn, vagy csak én reagálom túl” – jegyezte meg.

Forrás: Reddit
Forrás: Reddit

Van olyan hozzászóló, aki az újabb kormánypárti kétharmad miatt kezdett el aggódni, szerinte ugyanis, ha Magyar még két évig tervezi ezt a kamuzó, „mindenki ellenem van és minden ellenem történik fidesztempót tolni, akkor megint kétharmad lesz”. Hozzáteszi: lassan az egész, mintha menne át egy „fóliasapkás szektába, a lezárt vasútvonalakkal meg a térerősz*pó walkietalkie-val. 

Amit kezd leművelni, az már néha kicsit tényleg nárci hajlamokat kezd sejtetni. De hát, az ő kutyájuk kölyke”.

Forrás: Reddit

Magyar öngyilkosság-színlelése is előkerült

A Reddit-fórumon az internetblokkoló és a 2000 titkosszolgálati ügynökről szóló konteói mellett Magyar öngyilkossággal való fenyegetésének története is szóba jött.

Most akkor csak annyit kérdezek, ha ezt így előadta, akkor vajon mi igaz az öngyilkosság színleléséből és a többi zaklatós sztoriból? 

Én is reménykedem egy váltásban, de azért aki figyeli az embert, ahogy beszél – testbeszéd, stb. – valami nagyon nem stimmel” – fogalmaz egy hozzászóló, mire egy másik így reagál: „Szerintem az igaz. Nem százas az ember. De én is így vagyok vele: reménykedem egy váltásban”.

Voltak, aki szerint, ha ezt más rakta volna ki – például Vona, Ungár Péter vagy Vitézy Dávid – akkor nem lenne vita arról, hogy jogos-e vagy sem, hanem hangosan röhögnének az illetőn az emberek.

Forrás: Reddit
Forrás: Reddit

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 362 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­­g­­a­­z­i n­­­i­­m­­­f­o­­­m­á­n­­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
The Loner
2024. május 10. 07:59 Szerkesztve
"Nem tudom ki az a skywalker... " Egy Orbán fóbiás , peti bohóc szopó, provokátor f@szkalap, jelenleg. obiwankenobijedimester nicken trollkodik ! Zanzásítva kb. ennyi. Van még kérdésed ? 😁😁😁😁😁😁😁😁😁 ❤️🤍💚❤️🤍💚❤️🤍💚
The Loner
2024. május 10. 07:50
Obi mester! THE FORCE IS WITH US! 😁😁😁😁😁😁😁😁😁 ❤️🤍💚❤️🤍💚❤️🤍💚
evpus
2024. május 10. 07:37
Beteg gazember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!