Sztrájkkal fenyegetőznek a románok – ebből nagyobb baj lehet, mint azt elsőre gondolnánk

2024. május 20. 09:53

Román „bölcsészsztrájk” jelent meg a láthatáron.

2024. május 20. 09:53
Protest against Covid-19 vaccine and health card in Romania

Nyitókép: Mehmet Serkan Eruysal / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Amennyiben Marcel Ciolacu miniszterelnök nem tartja be az ígéretét, hogy jövő héten a kormány megoldást talál a múzeumi és könyvtári dolgozók béreinek rendezésére, akkor figyelmeztető sztrájkot, majd általános sztrájkot hirdetnek, mondta szombaton Decebal Vleja, a CulturMedia szakszervezeti szövetség első alelnöke az Agerpres szerint – írja a Transtelex.

A portál hozzáteszi: szombat este körülbelül 600-an tüntettek a kormánypalota előtt.

Bár elsőre nem hangzik húsba vágónak, a „bölcsészsztrájk” igenis sokaknak fájhat, a Transtelex szerint ugyanis 

szakszervezeti vezetők arra figyelmeztettek, ha a múzeumi dolgozók sztrájkba lépnek, leállhatnak az infrastrukturális projektek, de minden olyan építkezés is, amelyhez régészeti feltárás szükséges, valamint a nemzetközi kiállítások megszervezése, a műemléki besorolások is megtorpanhatnak.

A Múzeumok Éjszakája programsorozat idejére időzített tüntetést az váltotta ki, hogy 

a múzeumi és könyvtáralkalmazottak szerint 1989 óta minden kormány diszkriminatívan bánt velük, és az ágazat súlyosan alulfinanszírozott 

fogalmaz a Transtelex.

Kapcsolódó vélemény

Idézőjel

Már nem érzi a saját hazájának Romániát Andrei Pleșu román író, mivel szerinte olyannyira elharapózott a lopás – minden szinten.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­k­e­­l­d­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­­i­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
backsplash
2024. május 20. 12:37
Jaj, kinek a földjét akarják most ellopni?
Dixtroy
2024. május 20. 12:15
Decebal színre lép.
antal-2
2024. május 20. 11:50
Kihaltak. Romániában a legmagasabb az őseurópai termékenységi ráta!!! NYOMORÉK 1.3. Minden 3. román kisgyermek egyik szülője külföldön él, tartósan. A valaha 20 milliós románság 2030-ra 10 millió sem lesz Románián belül!!! Előbb kihalnak mint a magyarok. A magyarok a még nyomorékabb rátájukkal 2080-ra beolvadnak a bevándorolt többségbe. Ennyike. MINEK NEKIK TÖRTÉNELEM?.... ENNYI VOLT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!