Sötét múltja van Magyar Péter honlapjának is, ami korábban a kuruc.info stílusát követte

2024. április 29. 17:00

Nem csak a baloldal újdonsült politikusának pártja, mozgalmának honlapja is aggályos előzményekkel bír.

2024. április 29. 17:00

nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Örömmel jelentette be Facebook-oldalán még április 6-án Magyar Péter, hogy elindult mozgalma, a Talpra, magyarok! internetes oldala. A dolgot bonyolítja, hogy a júniusi választásokon Tisza Párt néven indít jelölteket a baloldal új kedvence, mivel időszűke miatt kénytelen volt „átvenni” egy már létező, alighanem kamuformációt.

Viszont a mozgalom honlapjának is van „előélete”, nem is akármilyen. A Magyar Nemzet idézi a Tűzfalcsoport nevű blog erre vonatkozó cikkét, amiben rámutatnak:

a honlap a Gyurcsány-kormány második ciklusának idején Jobbik-közeli, kirekesztő és szélsőséges hírportálként működött, a kuruc.info stílusában.

Ezt is ajánljuk a témában

A talpramagyarok.hu oldalról még hírportálként azt lehet tudni, hogy „ezt a honlapot magyarok hozták létre Magyaroknak, nem tartozunk sem politikai párthoz vagy semmilyen egyéb szervezethez”. Ehhez képest a programok között MIÉP és Jobbik nagygyűléseket és Vona Gábor-beszédet is lehet találni.

Vállalhatatlan szóhasználat
Forrás: Tűzfalcsoport blog

Beszédesebb a stílus és a szóhasználat: a balodali-liberális koalícióról, mint „szocionista kormányról” számolnak be, amely „800 millió forintot fordít önreklámra”.

És akkor következzen egy hosszabb, egészen elképesztő idézet a honlap egy korábbi cikkéből:

„Magyarországon igenis van cigánybűnözés, mégpedig a lopások, betörések és az alvilághoz kötődő üzelmek melyekből a cigányok az arányuknál jóval nagyobb mértékben kiveszik a részüket. De hát ez nem meglepő, mert ugye a romáknál a nagyarányú szegénység és esélyegyenlőtlenség miatt messze kisseb a lehetőség arra, hogy valaki becsületes úton megéljen vagy uram bocsá kiemelkedjen, másrészt egy rossz körülmények közt élő, iskolázatlan környezetben felnövő és teljesen más értékrendszert magáévá tevő roma gyereket, akinek minden példaképe már a sitten ül vagy ült, kevésbé fog visszatartani a börtön a bűnözéstől, sőt talán épp valamiféle „beavatási szertartás” része lesz a börtönviseltség, amivel a „nagyok” nyomdokaiba lehet lépni.

Akkor hát mi lenne a megoldás: először is szigorúbb büntetések, mert ugye ha a tojásdobálást azonnal lehet retorziózni akkor ugye a késelést is kellene és valamivel szigorúbban. Másrészt a rossz ideálok ellehetetlenítése, ha pl. kijön az a cigány a sittről aki 5 évet ült, akkor ne tudjon azonnal az alvilágba visszamenni, ahol már a hírneve megelőzi és a fiatal romagyerekek „istenként” bámulják, erejét, kegyetlenségét …stb. Másrészt jó roma ideálok megteremtése, akit lehet követni (ugye erről szólnak a megasztárok) mert mégis csak jobb ha muzsikus lesz a gyerek és nem betörő.”

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 30. 06:46
Ez egy tisztesseges honlap lehetett, ha a cuckoldkonzi mandineres zsidók a zsideszes haverjaikal igy fikáznák. Szarok vagytok!
FeketeFehér
2024. április 29. 20:50
Egy magára valamit is adó országos napilap nem hozna le ilyen cikket, mint amit a Magyar Nemzet lehozott, a Mandiner meg gondolkodás nélkül átvett.
Tommaso
2024. április 29. 20:36
FOSIK a FIDESZ, hogy elveszti a 6 almát, ami százmilliárdnyi közpénzzel gazdagitotta Orbán velejélig korrupt vejét s haveri körét. EZÉRT jelenik meg NAPONTA 25 -30, Magyart és a Magyarokat mocskoló, aljas, lejárató, rágalmazó cikk a hirhamisitásairól elhiresült lakájmédiájukban.
tapir32
2024. április 29. 19:35
A konzervatív oldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!