Hazánkkal izmozik az Európai Unió a pénzeket illetően, de a Soros-szervezetekkel bőkezűen bánik

2023. szeptember 09. 16:01

Brüsszel nem hagyja cserben az NGO-kat.

2023. szeptember 09. 16:01

A Mandiner korábban már részletesen foglalkozott azzal, hogy kivonul Európából, s a világ más részeire koncentrál a jövőben a Soros György nevével fémjelzett, ám már a fia, Alexander által igazgatott Open Society Foundations (OSF), azaz a Nyílt Társadalom Alapítványok.

Pénteken beszámoltunk a „visszavonulás” egy lehetséges okáról is.

A „populista hullám” óta az OSF képtelennek bizonyult arra, hogy a demokratikusan választott autoriter kormányok burkát úgy feltörje, ahogyan a szovjet kommunizmusét tette.

Igaz ugyan, hogy még mindig nem látni tisztán, hogy pontosan hogyan érinti a hazai balliberális körökhöz és pártokhoz kötődő civil szervezeteket az átszervezés, Sorosék is utaltak arra, hogy számos projektet ezután az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság (EB) finanszíroz tovább – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Az EU eddigi finanszírozása

A 2021–2027 közötti uniós pénzügyi ciklusban már eddig is komoly mennyiségű forrást osztott ki az EU a hazai nem kormányzati szervezetek (NGO) között az úgynevezett Közös Értékeink Program (CERV) keretében. De mely szervezetek és milyen további projektek kapcsán számíthatnak még támogatásra a balliberális NGO-k? Ezen kérdés megválaszolására törekedett szombati cikkében a lap.

A lap felhívta rá a figyelmet, hogy például a Göd-ÉRT Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület az Átlátszó.hu alapítványával partnerségben tudott nyerni az Európai Bizottság által meghirdetett Közös Értékeink Program első körében.

A gödi szervezet arról ismert, hogy megpróbálta megakadályozni  a helyi Samsung-gyár megépítését,

amely a város legjelentősebb beruházása és komoly lehetőségeket kínál a térségbelieknek.

Említésre méltó az Együtt Debrecenért Egyesület és a Debreciner.hu baloldali portál is, amely

nyíltan vállalja, hogy a nyitott társadalom eszméje által uralt közéletet szeretnének.

Ezért természetesen pénzt is kaptak a Soros-alapítványoktól. Mellette fontos kiemelni az eddigi tevékenységük és a Sorostól kapott temérdek mennyiségű pénz miatt a Civil Kollégium Alapítványt (CKA) is, amely minden bizonnyal sikerrel fog pályázni az EB által nyújtott támogatásokra.

Jelentős brüsszeli támogatások

Mint írták, Brüsszeltől már eddig is jelentős támogatást várhatnak azok a szervezetek, amelyek elősegítik a tömeges bevándorlást. Ilyen például a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület, amelyet Soros György alapítványa már 2016-ban támogatott. A szervezet már 2015-ben is aktív volt, akkor 21 ezer dollárnyi pénzt kaptak a tranzitzónákban felállítani kívánt információs pontok üzemeltetésére.

Az EB pályázatain is jó eséllyel indulhatnak.

Fontos kiemelni, hogy a Magyar Helsinki Bizottság szintén számtalanszor bizonyította bevándorláspárti álláspontját: még évekkel a bevándorlási válság után, 2021-ben is a menedékjogi rendszert bírálták, de felszólaltak egy afgán migráns kitoloncolása ellen.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva olvashatják el.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: APA / AFP: GEORG HOCHMUTH 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2023. szeptember 09. 20:59
Nehogy eltévedjen valaki a pénzügyek kapcsán: Donáth Anna egyszemélyben képviseli törvénytelenül a magyar államot (uniós közvetítéssel) a Norvég Civil Alap tekintetében (az Ökotárs és ökotársai felhasználásával)! Mindenki emlékszik az ügyekre? Ami büntetendő azt szigorúan büntetni kell a mi magyar törvényeink szerint.
lemez
2023. szeptember 09. 18:57
Most dicsekedett donáth soros fióka a facebookon,hogy hogyan jutatt pénzt a civilnek hazudott ellenzéknek.Egyértelmű sikernek nevezte a jászberényi modellt,ahol civilnek hazudták az ellenzéket.A baloldali pártok civileknek hazudva jutottak be az ónkormányzatokba.Az ep hozzájárul az ellenzék finanszirozásához korrupt módon.2020 decemberében 1,5milliárd eurot szavaztunk meg akkor nekik,irta soros lotyó.Civileknek,na jó a soros gárda nem alakitott pártot.Miért hazudja civilnek a kormányellennes baloldali anarchistáknak.
255075
2023. szeptember 09. 17:53
És majd megint néznek bután a következő választás után, hogy megint Orbán vitt mindent...
connorj
2023. szeptember 09. 16:54
NASA! ÉÉÉS!? KILÉPÜNK???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!