Mesterházy Attila: Csak a baloldalról lehet leváltani a Fideszt

2023. április 05. 20:57

A politikus szerint nem kedvez a Fidesznek, ha van még egy ellenzéki párt.

2023. április 05. 20:57
null

Nem aprózza tovább baloldali tábort a „Szocialisták és Demokraták” nevű párt megalapítása Mesterházy Attila szerint, erről beszélt a baloldali politikus a Klubrádió műsorában. Kiemelte, hogy

céljuk a bizonytalan baloldali, valamint a Fideszből kiábrándult szavazók megszólítása,

mivel csak velük együtt lehet elérni a kormányváltást. Emiatt pedig alaptalan állítás az, hogy az új párt megalapítása a Fidesznek kedvezne. Arra a kérdésre, hogy mi szükség lehet egy újabb 1-2 százalékos pártra az ellenzéki térfélen, azt válaszolta, hogy „minden párt 1-2 százalékon kezdi, nincs olyan párt amelyik rögtön 20 százalékos támogatottságot szerez”.

Emlékeztetett, hogy a DK is így kezdte azóta pedig a legerősebb ellenzéki párt lett. A DK-val kapcsolatban azt is elmondta, hogy az elmúlt egy év bebizonyította, hogy

Gyurcsány Ferenc pártja nem tudja megszólítani az összes baloldali szavazót.

A Szocialisták és Demokraták párt egy szociáldemokrata irányvonalat fog képviselni, mivel csak baloldalról lehet leváltani a jelenlegi kormányt. Ezért „igazságos Magyarország képét” szeretnék a választók elé tárni, amit egy nemzeti modernizáción keresztül lehet elérni. Úgy fogalmazott, hogy „munkaalapú helyett tudásalapú társadalomra van szükség Magyarországon”.

Legfőbb céljuk természetesen, hogy parlamenti párttá váljanak ez viszont a választókon múlik. Hozzátette a párt teljesítményét csak az elkövetkező időszakban végzett tevékenységük alapján lehet majd megítélni.

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

„Ma az ellenzék jobban kikapna, mint egy éve" - kipakol az MSZP-ből kilépő Mesterházy Attila

Az MSZP vezető politikusa kedden jelentette be, hogy otthagyja a szocialistákat. Új formációjáról, az ellenzékről és a jövőbeni terveiről kérdeztük őt! *** Azt írta, régóta érlelődött önben a kilépés gondolata, mi volt az utolsó csepp a pohárban? A döntést már régen meghoztam, a bejelentés időpontja szimbolikus.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. április 08. 09:58
Újabb lufidumák.Most hogy megmozdult, látni mennyire semmi ez az ember.Senkiházy.
Valodi
2023. április 07. 01:01
"Amúgy meg az utolsó gondolatod igaz." - höhöhö ... örülök, hogy így látod. Ezt írtam valahová korábban: "... az nem lehet igaz, hogy soha, semmilyen kérdésben nem ért egyet a két nyomorult magyar szekértábor! Legalább 98%-ban egyetértenek - a maradék 2% a politika!"
KBA98
2023. április 06. 17:38
Ez a sok tanulatlan, vagy ha tanult, akkor még inkább szégyenletes, már régen nem dolgozott fa...kalapot munkába kell állítani valahol, persze nem ennyi gázsiért, csak egy kis töredékért! Az egész bagázst közmunkára kell ítélni jó messzire, a soha viszont nem látásra!
chief Bromden
2023. április 06. 06:11
d'Artagnan és Szanyi kapitány majd elhozza kánaánt. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!