FN24: Egyelőre nem alapíthat frakciót az LMP

2013. június 26. 12:07

Levették az LMP frakcióalakítási javaslatát az Országgyűlés szerdai napirendjéről – írja az fn24.

2013. június 26. 12:07

A Párbeszéd Magyarországért Szövetség tagjainak kiválásával az LMP elvesztette frakcióját a Parlamentben. A jelenlegi házszabály alapján legalább 12 képviselő kell ahhoz, hogy egy párt képviselőcsoportot alapítson. Az alkotmányügyi bizottság azt javasolta módosító indítványában, hogy már három képviselő is alapíthasson egy frakciót, ha azok ugyanazon pártlistáról jutottak be a Tisztelt Házba.

Az alkotmányügyi bizottság megszavazta és benyújtotta a házszabály módosítását kezdeményező országgyűlési javaslatot. Az eseti jellegű állásfoglalást, mely az LMP frakcióalakításról szól, támogatták. Az eredetileg szerdán tárgyalt frakcióalapítási javaslat azonban váratlanul lekerült a napirendről.

Az fn24–nek nyilatkozó LMP-sek úgy gondolják, hogy a földtörvény megszavazása előtti tiltakozásuk miatt került le a napirendről a javaslat, és így próbál a kormány visszavágni nekik.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csenge
2013. június 26. 13:28
Mi a francnak néhány embernek frakciócska, fel lehetne azt a pénzt hasznosabb célokra is használni.
freehckr
2013. június 26. 12:35
Nem a szívem csücske az LMP, de az már tényleg röhej, ahogyan a Fidesz-KDNP kétharmad konkrétan „bosszút áll” minden ellentmondásért, demonstrációért, az övékkel ellenkező vélemények kinyilvánításáért... Mi lesz ha tízezrek fognak ellenük tüntetni? Lövetni fognak, mint szocialista elvtársaik? Szóval ideje lenne, ha a fideszes elvtársak kicsit magukba szállnának, míg túl nem feszítik a húrt...
pedroamigo
2013. június 26. 12:22
A naribolsik bármikor képesek alulmúlni magukat pitiánerségben. Mondjuk a legalják közt nevelkedett kötél Lacától nem csoda...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!