Fideszes munkacsoport ellenőrzi a rezsicsökkentést

2013. január 02. 14:14

Munkacsoportot alakít a Fidesz parlamenti frakciója a tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentés ellenőrzésére. A testület vezetője bármilyen jogszabály-módosítást kezdeményezhet, ha úgy ítélik meg, hogy „a szolgáltatók trükköznek” az árcsökkentés ügyében.

2013. január 02. 14:14

Munkacsoportot alakít a Fidesz parlamenti frakciója a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentés ellenőrzésére és nyomon követésére – közölte Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője elmondta: a munkacsoport vezetője, Németh Szilárd csepeli polgármester, országgyűlési képviselő bármilyen jogszabály-módosítást kezdeményezhet a parlamentben és a kormányzatnál is, ha a testület úgy ítéli meg, hogy „a szolgáltatók trükköznek” az árcsökkentés ügyében.

Németh Szilárd a csepeli erőmű előtt tartott tájékoztatón közölte, a szakértőkből álló testület e héten megalakul, a lakossággal és a szolgáltatókkal is tartja majd a kapcsolatot, a munkájába pedig fogyasztóvédőket is bevon. Egyúttal felhívta a figyelmet: a rezsicsökkentés először a februári számlákban lesz érezhető. Javasolta továbbá, hogy azok a fogyasztók, akik mérőórájuk állását önbevallásos módszerrel diktálják be, a minél pontosabb elszámolás érdekében már a január 1-jei adatokat is jelentsék be hivatalosan a szolgáltatóiknak.

A tájékoztatón kiosztott háttéranyagban kifejtették: a földgáz esetében a lakossági fogyasztók alapdíja tíz százalékkal, a köbméterenként fizetendő gázdíjak pedig 8,2 százalékkal mérséklődnek. Utóbbit azonban kiegészíti az, hogy a háztartások mentesülnek a földgáz biztonsági készletezési díjának megfizetése alól, ami további 1,8 százalékos csökkenést jelent. A villamos energiánál a forgalmi díjak átlagosan 8,4 százalékkal lesznek kevesebbek, ezen felül pedig 1,6 százalékkal csökkennek a rendszerhasználati díjak. A távhő esetében a 2012. november 1-jén alkalmazotthoz képest csökkenhet tíz százalékkal az ár. Korábban a kormány is létrehozott egy négytagú bizottságot – Fónagy János államtitkár vezetésével – a gáz-, az áram- és a távhőárak tízszázalékos csökkentésének nyomon követése érdekében.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makk85
2013. január 13. 19:16
Fővárosi gázműveknél vagyok. A mennyiség és az egységár is ugyanaz. Az elfogyasztott mennyiség alapján egy részét fizettem egy egységárral egy másik részét egy másik egységárral és most ezt a két részmennyiséget felcserélték.
makk85
2013. január 13. 18:23
Ma kaptam meg a decemberi gázszámlát ,elképesztő. Én álltalányt fizetek. Júniustól- novemberig azonos összeget fizetem ,de most decemberit megemelte majdnem 8%-kal. Én ezt nem értem és akkor a csökkentéssel ugyanannyit fogok fizetni mint novemberig. Trükkös a számolásuk . Két árkategoriával számolnak,ezt meg szépen felcserélték és a magasabbal számolták azt a mennyiséget amelyet eddig az alacsonyabbal fizettem. X mennyiséget fizettem az árkat.1 Y mennyiséget árkat.2 Most meg Y mennyiséget fizettek árkat.1 és x mennyiséget árkat.2 Hát ez a csökkentés?
liberálzöld.
2013. január 03. 12:22
És tessék mondani, vany olyan fideszes munkacsoport, amelyik azt ellenőrzi, hogy lejárt-e a 2 hét? "Az MTK Ökölvívó Szakosztályának elnöksége szerdán a kórházban meglátogatta a szilveszter hajnalban, egy szigethalmi tömegverekedésben megkéselt Sávoly Gergőt. Az ökölvívót nyolcszor szúrták meg, négy a szíve tájékán érte, de jól van. Pénteken talán kiveszik belőle a csöveket , és ha nem lép fel komplikáció, akkor hétvégére már haza is mehet, írja a klub honlapja. [1] A történetre kihagyásokkal emlékszik. Szilveszter este baráti társaságukkal az étterem felső részében buliztak. A szórakozóhely alsó szintjét egy nagyjából 30 fős társaság vette ki. Hajnalban három fiatal, két fiú és egy lány lement az alsó részben található, rendkívül szűkös wc-re. A lent szórakozókat zavarta, hogy nem tudnak bemenni tőlük a toalettbe. Előbb az ajtót verték, mire a fiatalok kiszóltak, pillanat, mindjárt végeznek. Ekkor rájuk rúgták az ajtót és a hozzájuk legközelebb álló Sávoly Gergőt figyelmeztetés vagy előzetes szóváltás nélkül többször is megszúrták. A 17 éves bokszoló úgy emlékszik, hogy ekkor érte több szúrás a birkózó barátjukat is, a Csepel SC sportolója súlyosan megsebesült, megsérült a mája is, már biztos, hogy soha többé nem sportolhat versenyszerűen. Ki tudtak menekülni a wc-ből, de kint is folytatódott a verekedés. A zajra akkor már többen fentről is lejöttek, így hiába akarta az elkövető a már több sebből vérző Gergőt újra megszúrni, erre nem volt lehetősége."
huttinger
2013. január 03. 09:04
http://index.hu/gazdasag/2013/01/03/ujabb_rezsicsokkentesek_johetnek/ Egyre jobb. Mit is mondott Orbán? Hogy majd a multik önként visszaadják, amit itt megvettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!