Bama: Pécs milliókat költött tanácsokra

2011. november 13. 12:18

Pécs elmúlt tíz évének tanácsadói szerződéseit elemezve a Dunántúli Napló úgy értesült, az önkormányzatok pártállástól függetlenül hatalmas összegeket költöttek ilyen célra.

2011. november 13. 12:18

A pécsi fideszes önkormányzat Kapitány Gergely cégével, a K&K Produkció Bt.-vel kötött szerződést politikai tanácsadásért, rendszeres politikai helyzetelemzések elkészítéséért, a rövid és hosszú távú polgármesteri politikai stratégia kialakításáért, illetve politikai beszédek írásáért havi félmillió forint értékben. A volt újságíró és tévés Páva Zsolt fideszes polgármester kampányfőnöke volt az önkormányzati választáson – írja a Dunántúli Napló.

Tizenötmillió forintot kapott egy könyvvizsgáló cég is a város, illetve a városi holding gazdasági helyzetének felméréséért. A könyvvizsgáló Szebellédi Istvánnak az újság szerint érdekeltsége van abban a CCA Zrt.-ben is, amely 48 millió plusz áfáért világította át a város és cégei működését.

A Dunántúli Napló értesülései szerint a Göndöcs István vezette Eco-Cortex Kft. a város hosszú távú stratégiai koncepciójának elkészítéséért 2007-ben bruttó hétmillió forintot kapott, egy szociálpolitikai stratégiai program elkészítéséért pedig ötmilliót. Egy évvel később egy légszennyezettség-modellező rendszer kifejlesztését célzó pályázat egy tanulmányáért bruttó 7,6 millió forintot utaltak nekik. További 6,4 millióért egy uniós pályázathoz írtak tanulmányt.

Dr. Turi Ákos pécsi ügyvéd a volt szocialista önkormányzat és az EKF-program jogi és közbeszerzési tanácsadójaként 2009 májusától 2009 decemberéig havi nettó 1,6 millió forintot számlázhatott. A 2009. március 16-a és 2009. október 4-e között további 80 millió forint plusz áfát fizettek ki a részére. Fivére, dr. Turi Attila 2009 januárja és áprilisa közt havi 2 millió plusz áfáért dolgozott - írja a lap.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2011. november 13. 15:31
Politikai stratégia,politikai beszédek,gyönyörűűűű.Na elmennek a büdös francba,egy települést kizárólag gazdasági alapon kell működtetni.Aki politikai hülyeségeket akar,az fizesse saját zsebből.Politikai beszédek megírása,Istenem.Közpénzből.Egy polgármesternek tudnia kell saját kútfőből megszólalnia,egyébként menjen el wc-s néninek.Ja,annak nem,mert az felelősséggel jár.
pascal
2011. november 13. 13:17
Ezek a tanácsadó cégek/magánszemélyek, minősítő, felszámoló cégek a legnagyobb szélhámosok a piacon. Politikai szakműszóval szivattyúk. Öregkoromra én is ilyen tanácsadó szeretnék lenni. Nagy pénz, kis munka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!