Cikluson túlnyúló tanácsadói szerződést kötne az NFM

2011. szeptember 13. 15:21

Egy sor különböző feladatra keres tanácsadó céget a kormány, a leendő szerződés átnyúlna a 2014 tavaszán esedékes választások utáni időszakra is.

2011. szeptember 13. 15:21

Szakpolitikai tanácsadásra írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM): egyebek mellett tanulmányok írására, közvélemény-kutatások készítésére, kommunikációs tanácsadásra és közelebbről meg nem határozott projektmenedzsmentre keres külső partnert a tárca. A szerződés a terv szerint 2014 december végéig szól, vagyis a megbízó kötelezettséget vállalna a 2014 tavaszi parlamenti választások utánra is.

Bár a Közbeszerzési Értesítőben az NFM szerepel ajánlatkérőként, de a tárca az Origónak elmondta, hogy ők csak elindították az összes tárcát érintő eljárást a központi közbeszerzés ellenőrzéséért felelős minisztériumként. A megbízás hosszát firtató kérdésre azonban nem válaszoltak, mondván a téma felelőse a kormányszóvivői iroda.

Az Origo megjegyzi, hogy a Fidesz a szocialista kormányok alatt gyakran támadta a minisztériumokat a tanácsadói szerződések miatt, hasonló megállapodásokat azonban a mostani kormányzat tárcái is kötöttek már a mostani közbeszerzési kiírás előtt is. Közöttük is messze élen jár a NFM: a kormány megalakulása óta 28 tanácsadói szerződést kötöttek, összesen bruttó 458 947 611 forintért. Azóta még egy újabb, 25 milliós szerződést is kötöttek a Botond és Társai Ügyvédi Irodával, ami a PPP-projektekkel összefüggésben ad majd jogi tanácsokat a fejlesztési tárcának.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. szeptember 13. 21:21
"Cikluson túlnyúló tanácsadói szerződést kötne az NFM" Ezek a f@sz tanácsadók, melyik rokoni körhöz tartoznak?
egysegelem
2011. szeptember 13. 15:57
A 2014ben felallo valodi, uj, demokratikus kormanynak nem lesz mas valasztasa mint kidobni ezeket a fideSSnyikeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!