Szijjártó Péter: Márki-Zay odadobta a kárpátaljai magyarokat a nacionalista, felfokozott indulatoknak

2022. március 03. 20:22

A külgazdasági és külügyminiszter élesen bírálta a baloldali miniszterelnök-jelöltet azon állításáért, miszerint a kárpátaljai magyarok „oroszbarátok” lennének.

2022. március 03. 20:22
null

Mint ismert, Márki-Zay Péter a napokban nyilatkozott úgy az orosz invázió elől menekülőkről, hogy „ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar az inkább oroszpárti lehetett, mint ukránpárti ebben a konfliktusban”. Erről részletesebben ide kattintva olvashat.

Szijjártó Péter közösségi oldalán élesen bírálta ezen kijelentései miatt a baloldal miniszterelnök-jelöltjét. Mint ugyanis videójában fogalmaz, „a Kárpátalján élő magyarokról azt állította Márki-Zay Péter, hogy az Ukrajnával háborúban lévő ország pártját fogják”. A tárcavezető emlékeztetett arra is, hogy rengeteg kárpátaljai magyar tartózkodik még mindig az országban.

Önök szerint céltáblává válnak azok az emberek, akikről ilyet állít, védtelen céltáblává, vagy nem?”

– tette fel a kérdést Szijjártó. 

Mint fogalmaz, Márki-Zay az ehhez hasonló nyilatkozataival „odadob egyértelműen a nacionalista, felfokozott indulatoknak”. Ezzel a baloldali jelölt emberek tízezreit sodorta veszélybe Szijjártó szerint, „és ez az ember fog bizalmat kérni a magyar emberektől arra, hogy ezt az országot vezesse” – tette hozzá.

Szijjártó Péter videóját megtekintheti itt:

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Callamus Roland
2022. március 04. 12:01
Erre az idióta Márki Zayra most már tényleg fel kéne szerelni a szájkosarat.
VeJoLa
2022. március 04. 10:54
Szívesen gondolnám, hogy az ukránok is tudják, hogy MZP nem százas, és hogy végül mégsem akar nekik katonákat küldeni, de a nemzeti gyűlölködés szelektíven hall, így hát Maki jobban tenné, hogy ha már esze nincs, legalább egyszerre lenne mind a három majom, és nem hallana, látna, főleg meg nem beszélne többet!
BossN
2022. március 04. 08:58
Márki Zay és a baloldal a háború oldalán áll, mert amit ők akarnak, az belevisz minket a háborúba.
dick52
2022. március 04. 08:10
Ennek a marhának fogalma sincs semmiről. Ennek még életében nem volt fegyver a kezében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!