A nyugati kultúrharc itthon is zajlik sajnos

2023. július 30. 21:53

Meg kell vizsgálni, hogy miről mi a véleményünk, és nem aggódni azon, hogy ez kinek a véleményével esik egybe.

2023. július 30. 21:53
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„A Nyugatnak pont az elvileg az egyik előnye, hogy nem kell semmilyen éppen divatos véleményt hittételnek elfogadni, lehet vitatni szinte az összes állítást. Hiába divatos az a vélemény most sok helyen, hogy léteznek emberek, akik, se nem nők, se nem férfiak, hogy az érzések fontosabbak az érveknél vagy, hogy a nacionalizmus csak kártékony lehet, ezeket lehet vitatni és sokan Nyugaton meg is teszik, a baloldalon is. Szerintem nekik van igazuk, hiába vannak most kulturális kisebbségben.

Magyarországon ezer dolog van, ami fontosabb, mint a nyugati kultúrharc, de a nyugati kultúrharc itthon is zajlik sajnos. Beférkőzött, Sam Smith és Demi Lovato sületlenségei, amik megjelennek a hazai médiában és intellektuálisan védtelen fiatalok elhiszik ezt a sok zagyvaságot.

Néha erőt kell vennünk magunkon és meg kell vizsgálni azt, hogy miről mi a véleményünk és nem aggódni azon, hogy ez kinek a véleményével esik egybe. Aki minden kérdésnél úgy alakítja ki az álláspontját, hogy megnézi, mit mond Orbán Viktor és az ellenkezőjét mondja, az nem gondolkodik és nem szabad ember. Az az ember Orbán Viktor bűvöletében él.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. július 31. 08:57
Aki örökké orbánozik, azaz hozzá viszonyít mindent, az beszűkült, mint a rozsdás lakat.
redford-2
2023. július 31. 08:28
Értelmes gondolatok (az Orbánozós kivételével). Kár, hogy semmi haszna. A baloldal csak gyűlölködésben tud gondolkodni, nem is értik mit akarhat Ungár Péter.
machet
2023. július 31. 07:57
Hiszen a komplett ellenzéki álláspont véletlenül pont egybeesik a fényességes nyugatival.Lehet vizsgálódni.
piramis-2
2023. július 31. 07:34
Petike! Ne csinálj úgy mint egy kívülálló! Te a ballibantakat támogatod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!