A média kedvenc papjából lesz a média kedvenc kiugrott papja

2023. június 22. 15:14

Hodász maga is a katolikusokat látja gyűlölködőknek.

2023. június 22. 15:14
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Hodász (egyetértésben a mi inerciarendszerünkben értelmezhetetlen Perintfalvival) maga is a katolikusokat látja gyűlölködőknek (a homoszexuálisok vagy az ellenzékiek esetében), elfelejtve azt az erőszakos verbális és tettleges támadássorozatot, amit azok folytattak (folytatnak) a hívők és az egyház ellen: Jézust gúnyoló karikatúrák, keresztény jelképek meggyalázása pride-on, tüntetésen (abortusz-tabletta mint eucharisztia), a keresztények kiirtására tett direkt utalások, a kormányzat és az egyházak elleni támadások (amibe Hodász is beszáll, és csodálkozik, hogy »nem védi meg« a saját egyháza, amelynek szembe megy az értékeivel, a tagjaival).

A keresztény tanítás szerint szeretnem kell az ellenségemet, de nem engedhetek a tanításból. A szeretet nem azt jelenti, hogy elfogadom a hibás nézeteket, sőt mindig ellene mondok a sátánnak. »Nem ítéllek el. Menj, de többet ne vétkezzél!« A gyónás is csak úgy érvényes, ha van megbánás (tehát annak belátása, hogy amit tettem, az rossz), van elégtétel és törekvés a jóra. Ha valaki azt mondja, hogy nem fogadja el a keresztény tanításokat, nem is akarja, nem bánja, ha ezzel ellentétesen cselekszik, az nem számíthat az egyház egyetértő támogatására. Az elfogadás csak a személyre vonatkozik, a tetteire és gondolataira nem.

A rendszerváltás óta a globál-liberálisok folyamatosan támadják a vezetőinket, a hitünket, a nemzeti érdekeinket, aztán csodálkoznak, hogy nem nyeljük le szó nélkül. Erre aztán kioktatnak kereszténységből, hogy de igen, jó keresztény lenyeli.

A legvadabb (és a titkos szavazás miatt teljességgel értelmezhetetlen) kijelentése szerint »Magyarországon az van, hogy ha te hívő vagy, akkor egy bizonyos pártra szavazol.« De hát kire szavazzanak a keresztények? Szavazzanak-e egyáltalán? A politika a közösség ügye (már az ókorban is); Jézus idejében nem volt általános választójog, de mindenki felelős önmagáért, a családjáért, tágabb környezetéért. Szavazni tehát nem ördögtől való, de keresztény ember nem is szavaz az ördögre. Persze mindannyiunknak többszörös identitása van (a vallás mellett nemzetiség, családi állapot, lakóhely, foglalkozás, konzervatív vagy szociális érzület, hobbi, állatokhoz-dohányzáshoz-italhoz fűződő érzelmek stb.), amelyek ütközhetnek egymással, és mivel egy párt sosem szent, nem kell ugyanarra szavazni. Ilyen egyházi utasítás egyébként sincs. Egy-egy papnak lehet véleménye, amiként Hodásznak vagy Beer Miklósnak is van, amibe belefér a fotózkodás az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel. A szavazatunk leadásánál mindannyian sokféle szempontot mérlegelünk. Az egyház természetesen a hithez való viszonyt helyezi első helyre, de egy világi társadalomban, a világi törvények közepette ez a hívek számára nem teljesen egyértelmű.”

***

Nyitókép: MTI Fotó/Komka Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. július 31. 22:09
Javítanom kell az előző hozzászólásomat. Most olvastam ezt: "Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt. Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen – kezdi bejegyzését Hodász atya." A Hodász "atyát" gyermekkorában megrontó katolikus pap, "atya" is meleg volt, és Hodász is azzá vált. Ilyen a Római Katolikus Egyház. Papok abuzálják a kisfiúkat, és az áldozatok melegek lesznek, majd ezek a megrontott kisfiúk elmennek papnak... És ráadásul ezek a képmutató buzik "atyának" hívatják magukat. Gratulálok a színvonalhoz! Végül következzen egy idézet Jézustól: "Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van."
Sámson
2023. július 30. 16:39
Hodásznak igaza van abban, hogy nagyon sok római katolikus gyűlölködő. Utóbbiakat emlékeztetném arra a tényre, hogy Hodász András nem buzi, hanem az őt gyerekkorában megerőszakoló "atya" volt a buzi. Azóta elküldték a buzi papot, de sajnos nem ő volt az egyetlen buzi a katolikus papság körében. Egy kutatás eredménye szerint a vatikáni bíborosok között 5-ből 4 homoszexuális, azaz fiúkkal vagy férfiakkal él titkos nemi életet.
Aszemita
2023. július 05. 14:13
Itt egy jó blogbejegyzés a fajtájáról: https://prochristo.blogspot.com/2023/07/kiugrott-papok.html
Perczel Éva
2023. június 23. 12:21
Hidász a transzkatolikus barista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!