Izraelben tömegtüntetés robbant ki Orbán Viktor populista haverjának tervezett igazságügyi reformja ellen

2023. március 27. 17:24

Erre a civil kurázsira, a politikusok részéről pedig ugyanerre a rendszerellenes attitűdre lenne itthon is szükség.

2023. március 27. 17:24
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Izraelben 700 ezres (!) tömegtüntetés robbant ki az éjjel Orbán Viktor populista haverjának, Benjamin Netanjahu-nak a tervezett igazságügyi reformja ellen tiltakozva. A »reform« (értsd: az ország államcsíny-szerű orbanizációja) lehetővé tenné a kormány számára, hogy akár egyszerű parlamenti többséggel felülbírálhassa a bírósági döntéseket – a kiüresített magyar intézményeket látva világos, miért lenne életveszélyes ez az izraeli demokráciára nézve.

A tüntetők az éjjel lezárták a repteret, a szakszervezetek általános sztrájkot lebegtettek be, az államfő pedig felszólította Netanjahu-t, hogy azonnal állítsa le az igazságszolgáltatás bedarálását célzó törvényhozási folyamatot. Ilyen, amikor az ország népe, a szakszervezetekkel és a politikusokkal összefogva foggal-körömmel megküzd a demokráciájáért. Pontosan erre a civil kurázsira, a politikusok részéről pedig ugyanerre a rendszerellenes attitűdre lenne itthon is szükség ahhoz, hogy eredményesen vegyük fel a versenyt a magyar demokráciát kivéreztető Fidesszel szemben.

Mi azért kötöttünk szövetséget a civilekkel Egerben, Debrecenben, Győrszentivánon és még számtalan magyar településen, hogy az élére álljunk Magyarországon ennek a küzdelemnek!”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szélhámosok kíméljenek
2023. március 28. 14:39
Kedves András! Ehhez mi köze van a magyar miniszterelnöknek? Arról mit kell gondolnunk, hogy Macron úr ellen is folyamatosan tüntetnek, talán azt, hogy esetleg ő meg a te populista haverod?
VeJoLa
2023. március 28. 11:55
A ti méregződ+jajveres, nemzetvesztő, német minta-parlamentetek most ügyködik a kényre-kedvre hamisítható, párthatalmat bebetonozó választási reformon a közvetlenül VÁLASZTOTT képviselők kiszorítására a törvényhozásból! - Szóval KUSShadj, BANDIta!
Hattori
2023. március 28. 11:45
ENNYI ÖRÖM MARADT NEKTEK, BANDIKA! :D :D :D picsogtok, árulkodtok, mint a gyerekek! ja és persze, ez is Óbán bűne! :D :D :D nevetségesek és szánalmasok vagytok, csak futtok az események után, ócska statisztákként! ;)
jostothu
2023. március 28. 11:18
"Orbán Viktor populista haverjának, Benjamin Netanjahu-nak" A stílus maga az ember. Esetünkben egy műveletlen, primitív sutyerák stílus "pravúrját láthatjuk. Szánalmas bunkó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!