A nagy harckocsi huzavona

2023. január 26. 21:00

Az aktív védelmet nélkülöző nyugati páncélosok súlyos áldozatokat fognak szenvedni az ukrán harctereken.

2023. január 26. 21:00
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Neokohn

„A háború első 11 hónapja alatt Ukrajna nyugati támogatói makacs következetességgel utasították el az összes kérelmet, kívánalmat, követelést modern nyugati tankok átadására.

A kifogásokat az egyre kétségbeesettebb kérések megtagadására két nagy csoportba lehet osztani: politikai és technológiai kifogásokra.

A fő politikai kifogás a támadó fegyverrendszerek átadásával kapcsoltabban meglehetősen gyenge lábakon áll, tekintve, hogy a NATO több száz elavult ex-szovjet páncélost adott át Ukrajnának. Hogy ezek miért lennének kevésbé “támadó jellegű fegyverek”, az sohasem lett kielégítően megmagyarázva.

A fő technológiai kifogás, — és ez leginkább az amerikai Abrams harckocsik átadására vonatkozik –, már szilárdabb lábakon áll, de még mindíg nem fedi fel a nagy harckocsi-huzavona valódi okát.

A szokatlanul szemérmes vonakodás valódi oka nem politikai, hanem a technológiai hiányosságokon alapuló kereskedelmi és presztízs-megfontolás.”

Nyitókép: Wikipedia

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2023. január 29. 18:42
Na de mi is Leopardokat veszünk, nem? Akkor nem ér semmit az egész? Dollártízmilliókért? Ez elég érdekes.
Akitlosz
2023. január 27. 19:57
"A fő technológiai kifogás, és ez leginkább az amerikai Abrams harckocsik átadására vonatkozik –, már szilárdabb lábakon áll, de még mindíg nem fedi fel a nagy harckocsi-huzavona valódi okát. A szokatlanul szemérmes vonakodás valódi oka nem politikai, hanem a technológiai hiányosságokon alapuló kereskedelmi és presztízs-megfontolás.”" Mint például? Ennek kifejtésére már nem futotta a nagy szakértelemből?
monuskaroly
2023. január 27. 16:13
Mire a fogatlan macskák a frontra érnek, nem lesz aki bele üljön!!!!
csulak
2023. január 27. 15:32
remelem az oroszoknak is vannak bazukajuk amivel kenyelmesen kilovik majd ezeket a konzervdobozokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!