Társelnöki gyönyörök elé néz az MSZP-s Komjáthi

2022. szeptember 01. 06:31

Nagy komolyan tisztújítást ígér az egyszázalékosra töttyedt MSZP.

2022. szeptember 01. 06:31
null
Joó István
Joó István
Mandiner

Onnantól vicces a történet, hogy nagy komolyan tisztújítást ígér az egyszázalékosra töttyedt MSZP – 2022 őszén… Nem, nem onnantól. Már az is szórakoztató, hogy egy ideje kell legyen férfi meg női társelnöke a baloldali pártnak. Hogy mi van?

Nemi binaritás szociknál? Mikor az elnyomott társadalmi nemek sokaságának felszabadítása volna soron?!

Bár azért jól kitalálta Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt pártigazgató, budapesti elnök a társelnöki rendszert. 2020-ban ezzel akadályozták meg Mesterházy Attila elnöki székbe való visszatérését. Előbbiek szövetségese, Kunhalmi Ágnes ugyanis leszögezte Mesterházy feltűnésekor: női társelnökjelöltként ő csak Tóth Bertalannal párban hajlandó elindulni. Pár egyéb machináció mellett e hatalomtechnikai hölgyválasz révén maradt a megjegyezhetetlen karakterű Tóth Bertalan a pártelnök. Igaz, férfi társelnökké lefokozva.

(Csak kitérőként: hol is volt ízig-vérig női társelnök a magyar pártéletben, még ha hivatalosan kabinetfőnöknek hívták is? Gondolkozzunk! Úgy van, nem is olyan régen a Jobbikban! Jakab Péter elnök alatt/felett egy mamuszos, izgékony személy testesítette meg…)

De visszatérve az idén októberi szoci tisztújításhoz, a rekeszizmok jótékony remegését az egyik előkészületi mozzanat emléke is kiválthatja a nagyérdeműből. Ujhelyi István idejekorán bejelentkezett pártelnöknek (férfi társelnöknek), de rövid idő múlva, júniusban visszavonta jelöltségét, arra célozva, a párt igazi irányítói nem benne gondolkoznak… Jó lehet az MSZP-ben a hangulat.

És most itt van a legújabb hír, hogy Komjáthi Imre az új kérő. Igen, Komjáthi indul el férfi társelnöki jelöltként.

Ezen olyan önfeledten lehet röhögni, ahogy valaha Kunhalmi Ágnes tette, csak úgy, önnön sajtótájékoztatóján.

Komjáthi előszeretettel hivatkozik magára borsodi melósként, bár már rég átoperáltatta magát szakszervezetissé és pártemberré, jelenleg elnökhelyettese és listás honatyja az MSZP-nek.

A mostani Momentum-elnökhöz, Gelencsérhez hasonlóan Komjáthi Imre igen alacsonyan szárnyaló politikus. Mondhatná persze, hogy átívelte ő azért az ellenzéki pártokat a parlamenti választási kampányban. Hiszen ő volt a Márki-Zay Péter „vezette” árnyékkormányban a szakszervezeti összekötő! Akkori kinevezését így magyarázta el tavaly decemberben Ceglédi Zoltán standup-os politikai elemzőnek: „Azt ismerte fel Márki-Zay miniszterelnök-jelölt, hogy van

itt egy csávó, aki már hosszú idők óta hol keményen, hol kevésbé keményen kiáll a munkavállalókért,

szakszervezetek jogaiért…”

 A választási eredményt láttuk, nem sikerült se keményen, se kevésbé keményen az elégedetlenség-szítás, pedig a szakszervezeti összekötő, képességei szerint, biztos mindent megtett érte.

Mégis fogadunk, hogy Komjáthi Imre lesz az, aki rövidesen megízleli a férfitárselnöki gyönyöröket az MSZP-ben. Így akarja ezt Tóth Bertalan, aki „felelősen” nem indul el újra a posztért, és így akarja ezt Molnár Zsolt, akinek monogramjára és belső túlhatalmára célozva manapság azt suttogják a szocik MSZP helyett, hogy „MZSP”.

Azaz: Molnár Zsolt pártja. 

Jó van így! A korábbi csicskás, Tóth Berci, frakcióvezető maradhat nem kis pénzért, a szintén kevéssé kedvelt, de rettegett Molnár Zsolt pedig – aki kvázi pénztárnok is – további négy évre biztos kézzel eligazgatja ezt a posztkommunista pártot.

A délceg férfi és nő(i társelnök) pedig emeli, emeli végső elsüllyedésig, a Komszomol… már elnézést: az MSZP zászlaját.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. szeptember 02. 08:32
Végre egy igazán bátor ember az MSZP élén, aki a lekerített parlament előtt egymaga rontott neki a kéttagú rendőrsorfalnak "magyar rendőr velünk van " kiáltással. Kár, hogy ezt a jelenetet Rejtő Jenő már nem láthatta.
Bendzsó Boy
2022. szeptember 01. 18:11
Aki kalapácsos emberes vörös pólóban feszít mint Komjáthi és éhségmenetel az nem 100-as! Munkásököl vasököl Komjáthi meg hatökör!
formaegy
2022. szeptember 01. 15:38
A 2 pártelnök, és az elnökségi tagok adják az mszp létszámát. ))))))))))))))))) A megmaradt emberkék nevét már le sem érdemes írni, mert nem csak öklendezni fog, hanem elhányja magát az ember. Pffff!
llnnhegyi
2022. szeptember 01. 12:56
Az MSZP erős emberei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!