Tusványos az orbáni politika szimbóluma

2022. július 26. 20:35

Szerintem demokrata magyar politikusnak nincs ott keresnivalója.

2022. július 26. 20:35
null
Bauer Tamás
Facebook

„Ezzel a politikával van összhangban nem csupán az, hogy mit mondott Molnár Tusványoson, hanem már az is, hogy egyáltalán ott volt. Az egykor még Bálványoson elindított nyári „szabadegyetem” a Fidesz és a romániai magyarok közös rendezvénye volt, amely a kisebbségben élőkkel való szolidaritást fejezte ki, és ugyanakkor románok és magyarok párbeszédét is szolgálta. Azóta a rendezvény jelleme megváltozott: ma a nyugati demokráciákkal szembeforduló, a magyar kisebbség és a román többség közötti feszültség növelésében érdekelt Orbán-rendszer demonstratív rendezvénye. Szerintem demokrata magyar politikusnak nincs ott keresnivalója. Már a jelenlétével is azt fejezi ki – függetlenül attól, hogy mit mond ott –, hogy az Orbán-rezsimben »őfelsége ellenzéke« kíván lenni.

Amikor arról értesültem, hogy a Partizánt létrehozó és működtető kiváló Gulyás Márton is elment Tusványfürdőre Orbán Balázzsal, a miniszterelnök »politikai igazgatójával« vitatkozni, először azt gondoltam, ő megteheti, hiszen nem politikus, hanem újságíró. Jobban átgondolva a dolgot arra jutottam, hogy Gulyás ezúttal tévedett. Tusványos az orbáni politika szimbóluma, és Gulyást ott nem újságíróként fogadták, hanem vitatkozó részvevőnek hívták meg, és ennek a meghívásnak nem kellett volna eleget tennie.”

***

Tusványoson jártunk

Az orosz-ukrán konfliktusról és a jobboldali közösségépítésről is kérdeztük a résztvevőket a 31. Tusványoson:

Nyitófotó: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2022. július 27. 17:04
Tusványfürdő, mi? Bárcsak oda ment volna a Gulyás, mert akkor még most is keresné... Okoskodik, játssza az intellektuelt, de azt nem tudja ez a közéleti Naftalin Ernő, hogy az nem Tusványfürdő, hanem TUSNÁDFÜRDŐ. Más részről még a wikipédiát sem tudja használni a 21. század késő hajnalán ez a megélhetési véleményformáló, aki viszont nyilvánvaló tárgyi tévedések és tudásbéli hiányosságok birtokában írogat mindent össze-vissza.
rollotomasi
2022. július 27. 14:09
Normális embereknek ott a helye, de téged biztos lekapnának mind a 20 körmödről.
Bito
2022. július 27. 13:59
Bauer úr az önök térfelén csak kapzsi hatalomvágy van. A Fidesz-kormány többet tett a polgárok megélhetéséért, mint maguk a három ciklusuk alatt! A saját bőrén érzi az ember a különbséget. Hajrá Fidesz
cutcopy
2022. július 27. 11:50
"demokrata magyar politikusnak nincs ott keresnivalója" Demokrata politikusnak csak is a dékában van keresnivalója és csak is dékásokkal áll szóba..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!