A felháborodott baloldal baja, avagy mindenki ostoba, de továbbra sincs kapitány

2022. április 17. 18:22

A népet nem lehet leváltani. Ideje lenne ezzel is szembenézni!

2022. április 17. 18:22
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PestiSrácok.hu

„Lehet hasztalan számolgatni, elemezni, lehet valamilyen új összefogást a jövőben vizionálni. Mi lett volna MZP nélkül? Hogy alakult volna az eredmény Dobrev Klárával a kapitányi poszton? Milyen eredmény lehetett volna, ha hagyják a fenébe a Jobbikot? És így tovább, ad infinitum el lehet tölteni a hosszú hétvégét és a húsvéti ünnepeket is a sebek nyalogatásával, de nem érdemes! Ugyanis nem ez a baloldal legnagyobb baja. Nem ezért volt a történelmi kudarc. Sokkal mélyebb a válság. Az első szembetűnő probléma a teljes intellektuális csőd, a második a vezető hiánya és végül létezik egy olyan morális pöcegödör, amibe az összefogás lázálma belerántotta az egész ellenzéket. De ez senkit nem érdekelne egész addig, míg magukkal szöszmötölnek. Ám nem ezt teszik. Felháborodva beszélnek továbbra is agymosott Fidesz-szavazókról és hibáztatják a magyar embert. Habár volt rá a történelemben kísérlet, a baloldal próbálkozott vele, de a népet nem lehet leváltani. Ideje lenne ezzel is szembenézni!

Az úgynevezett »demokratikus baloldal« – legyen szocialista, szociáldemokrata (ami igazából sosem volt nálunk a rendszerváltoztatás óta), vagy liberális alapokon álló politikai közösség – mára intellektuális romhalmazzá vált. Egy olyan szellemi zárvány (nem buborék!) alakult ki, ami megakadályozza a benne élőket abban, hogy a valóságot lássák. Tapasztalják és megértsék azt, hogy mit gondolnak a magyar emberek a világról.

Ezt a megértést és az ebből eredő szellemi munkát nem lehet nyugati mintákkal pótolni. Semmit nem ér a finn oktatási rendszer vagy a kanadai bevándorláspolitika ígérete, ahogy a svájci indexálás alapján számolt nyugdíjemelés vagy az uniós minimálbér is csak ötletpótlék.”

Fotó: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. április 18. 22:17
Nos, szerintem a baloldal viszonylag jól szerepelt a választásokon. 2 millió törzs szavazó, biztosan hozott főváros. Ezzel a személyi állománnyal? Ezzel a politikai/szellemi ""teljesítménnyel ""? Ne vicceljunk már! Az egy másik kérdés, hogy ők sokadjára már, de túl magasra állították a mércét. A reális cél a 2/3 megakadályozása lett volna. De még ahhoz is retardáltak, hogy normálisan mérjék föl a saját hataraikat.
nyugalom
2022. április 18. 16:29
A ripacs! Utolag milyen okos vezető mind! Nem is mondanak le!
valentlaszlo2
2022. április 18. 11:37
Vidéki vagyok... Nemsokára déli 12 óra és hajtom az igát a munkahelyen!
u.cserkész
2022. április 18. 09:30
Vidéki, esztergomi vagyok. Már fél 10 és még mindig nem vagyok részeg, be kell pótolnom.:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!