Nincs ügy

2021. december 16. 13:00

Mindig jött egy újabb hangfelvétel, mely romba döntötte Karácsony aktuális hazugságát.

2021. december 16. 13:00
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

»Néha mosolygok, mintha megütöttem volna a milliós főnyereményt, aztán meg órákon keresztül olyan vagyok, mint aki sz…rt szopogat.« Bohumil Hrabal halhatatlan sorai ezek, s mintha Karácsony Gergőről írta volna. Bár kétségtelen tény, mostanában Karácsony akkor is olyan, mint aki sz…rt szopogat, amikor történetesen mosolyog.

Vagy megpróbál mosolyogni. Erre pedig meg is van minden oka. Jó sok hangfelvétel bizonyítja, hogy valami nagyon nincs rendben az általa irányított Városháza körül, s bármit is hazudott eddig, mindig jött egy újabb hangfelvétel, mely romba döntötte az aktuális hazugságát. Nem jó az ilyesmi. Olyan lesz tőle az ember, mint aki sz…rt szopogat.

Aztán minden újabb hazugság után, s minden újabb lebukás után előkerült a szintúgy halhatatlan mondat, amely nem Hrabalé, hanem ezeké az ócska kis gazembereké. Így szól: »Nincs ügy«… Hát persze, hogy nincs. Soha nincs. Ezeknek még Őszöd sem volt ügy. Hanem »igazságbeszéd«. Aztán most itt ez a Kerpel-Fronius, Karácsony helyettese, a vice-főpolgármester, aki bement az ATV-be, és azt mondta, hogy »ööööö«. Azok a lovagok, akik azt mondják, hogy »ni«, a Gyalog galoppban vannak, bár kétségtelen, hogy néha változtatnak, és azt mondják, »ekieki, ekieki, vapang« – jó kis szó, mi? A Városháza lovagjai ellenben hűségesen kitartanak amellett, hogy »ööööö«.

– Ki rendelte meg a Városháza eladásáról szóló tanulmányt?

– Öööööö… A főpolgármester…

– Ki volt az anyag előterjesztője?

– Ööööö… Azt hiszem, én…

– De milyen érdekes! Nem emlékszik rá?

– Ööööö… De…

Akinek ennyi »ööööö«-t kell mondania, feltétlenül olyanná válik, mint aki sz…rt szopogat. »Ami egy jó katolikusnak Róma, ami egy jó kommunistának Moszkva, az egy jó serivónak Pilsen« – vallotta Hrabal.”

Fotók: Ficsor Márton / Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyugyu12
2021. december 17. 08:41
Zsóti! Mikor szopod már le Ordas Flórit?
Türelem
2021. december 16. 22:14
2022 nyara.....Európát bejárja a hír, letartóztatták Karácsony Gergelyt, Bajnait, Gyurcsányt, Klári Bulgáriában, lapsus, Indonéziában kért menedékjogot, sokan repatriálnak.......hogy fogja ez a sok buta goj nélkülünk irányítani az országot?
Pelso j.
2021. december 16. 18:58
Zsolti, most már tényleg elárulhatnátok, hogy pontosan mi az az ügy. Nem, nem a Völner-botrányra gondoltam.
csulak
2021. december 16. 17:51
egy baloldali hazudik reggel, delben, este, es ejjel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!