Hableány és a koronavírus: mindkettő fulladásos halál

2021. november 17. 12:59

A kormány gyávaságból, hatalmának féltése miatt nem intézkedik, csak a választási győzelem érdekli.

2021. november 17. 12:59
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Az elmúlt hétvégén 304 halálos áldozata volt a járványnak. Ez körülbelül tízszer annyi, mint ahányan a Hableány katasztrófában meghaltak. Akiket elkerült a betegség, vagy enyhe tünetekkel estek át rajta, nincsen elhunyt hozzátartozója, lassan fel sem fogják ennek a tragédiának a mértékét.

Pedig érdemes belegondolni, hogy a fertőzés áldozatai ugyanúgy fulladásos halált halnak, mint a hajó utasai. A »szerencsésebbeket« lélegeztetőgépen, altatva éri a halál, de mielőtt megkapnák az altató injekciót az intubáláshoz, már sok órája fuldokolnak. A kormány viszont szemmel láthatóan semmit nem hajlandó tenni a járvány ellen, sőt, békemenetekkel, pártkongresszusokkal még aktívan segíti is a terjedését. Rövidesen megint ott tartunk (ha már nem tartunk ott), hogy nem jut mindenki számára lélegeztetőgép. Arról ne is beszéljünk, hogy a legjobb kezelés, a »műtüdő« milyen korlátozott kapacitással áll rendelkezésre. Ez az a kezelés, aminek az életét köszönheti például egy fideszes országgyűlési képviselő, de a drágasága és a szakemberigénye miatt a legtöbb betegnek ez nem jut.

https://core.ac.uk/download/pdf/323167274.pdf)

Ezzel szemben az előző hullámoknál több olyan gyógyult ember megrendítő visszaemlékezését hallottuk, aki mellett a KÓRTEREMBEN, nem intubálva fulladt meg néhány óra alatt a beteg - hosszabb ideig, többet szenvedve, mint a Hableány kishajó utasai.

Ezek fényében népirtással egyenlő, ahogyan a kormány látványosan negligálja a járványvédelmi eszközök nagy részét. Érthetetlen, hogy miért szabotálta el a kiterjedt teszthálózat kiépítését, érthetetlen; hogy miért nem ad teljes táppénzt azoknak, akik enyhe tünetekkel fertőződnek és az anyagi veszteségtől félve inkább dolgozni mennek (általában nem is teszteltetik magukat); és érthetetlen, hogy nem hogy nem forszírozza a beltéri maszkviselést, hanem egyenesen hülyeségeket beszél róla. Maga Orbán magyarázta, hogy azért nem kell maszkot viselni, mert az csak LASSÍTANÁ a járványt – hát pont ez lenne a cél, hogy ne legyenek tele a kórházak, ne kelljen dönteni arról, ki kap lélegeztetőgépet és ki nem, illetve ne kelljen az egyéb betegségek diagnózisát, kezeléseit, műtéteit halasztani. Teljes önbecsapás, hogy az oltottakat semmilyen módon nem érinti a járvány – nyilvánvalóan nagyságrendekkel jobbak az esélyeik, de egyrészt nem száz százalékos a védelem, másrészt az esetleges egyébb betegségeikkel kiszorulnak a túlterhelt kórházakból vagy nem kapják meg a megfelelő ellátást.

Persze politikailag nagyon is érthető ez a tétlenség. Gyávaságból, a hatalmának féltése miatt nem hoz intézkedéseket, egyetlen dolog érdekli, a választási győzelme.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PPK
2021. november 17. 18:13
És ez a patkány képviselő lesz (Zuglóban fideszes nem nyert mostanában)
erdei nyezega
2021. november 17. 17:19
hadházi!..te mocskos féreg!..mit szeretnél hogy mit tegyünk a vírus ellen?......
Flagellator1974
2021. november 17. 16:50
Ezt a faszt akarják (csak szeretnék persze) főügyésznek?
istvanpeter
2021. november 17. 16:36
Ez a mocskos félnótás csirkefogó gazember megint rákapott a hullarablásra és a hullagyalázásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!