Hullámzásból tengerár – rekviem a normális életért

2021. április 23. 09:34

Milyen érdekes jogrend az olyan, amely egy különös haláleset kapcsán lázba hozza az egész világot!

2021. április 23. 09:34
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„A Floydot lefegyverző rendőrt, akinek a bírósági ügye napjainkban zajlik, kedden mindhárom ellene felhozott vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék. A részletes ítélet nyolc héten belül várható, a rendőr állítólag negyven év börtönt is kaphat. Ám nemigen esik szó arról, hogy a saját életét védte-e, magyarán nem tehetett mást, mint védekezett, avagy valóban hibát követett el. Mindenesetre, miképp a mesében, ez az ügy egyfajta jeladás volt a világ számára.

Valami olyasféle jeladás, hogy nosza, forgassuk fel a rendet, bánjunk kesztyűs kézzel azokkal, akik fegyvert viselnek, kábítószert fogyasztanak, agresszívek, lehetőleg büntetett előéletűek, valamint a napi parancsot (ez esetben a járványügyi előírásokat) is megszegik, éppúgy, mint a normális közösségi élet szabályait. Így lett aztán lényegében pár esztendő alatt – talán a meetoo-nak nevezett mozgalommal kezdődően, majd a feketék előtti letérdeplést szinte kierőszakoló buzgalmároknak köszönhetően, valamint az LMBTQ-őrületet terjesztő erőszakosok tevékenysége következtében, no meg a Szögi Lajost és Marian Cozma kézilabdázót meglincselők s a velük kesztyűs kézzel bánók asszisztálásával – teljesen felforgatva a világ, amelyben az emberi, a mások életét és a természet törvényeit (ezek szerintem isteni törvények) tisztelők hangja a leghalkabb.

Tegyük a szívünkre a kezünket!  Bizony, mi vagyunk az áldozatok. Mi, akik szeretnénk – félreértés ne essék, szerte a világon, keresztények, buddhisták, muszlimok, hinduk és zsidók – az isteni természet parancsai szerint élni, békében, a magunk társadalmának törvényei szerint. Csakhogy ezt egyelőre bizony nem tudtuk elérni.

A kábítószeres, amúgy terhes anyák kirablására »szakosodott« Floyd viszont csak egyetlen szempontból áldozat. Elveszítette az életét, holott megtarthatta volna, ha tiszteli a rendet. Ám nem tette, s felfordult világunk kovácsolói alig egy év alatt szinte hőst faragtak belőle. De hős ő csak egy értékét vesztett világban lehet, a tisztességes gondolkodásukat már rég elvesztő emberek szemében. A hullám magasba emelte ugyan, de ugyanez a tengerár el is görgeti majd valahová, a felejtés óceánjába, hogy kellően költői legyek.

A kérdés persze az, bolond világunk merre tart? Mikor és hogyan lesz vége a szakadatlan – és legyünk őszinték, egyre nehezebben viselhető – őrületnek, a nyílt társadalom nevű kotyvalék ránk erőltetésének, a színtiszta hazugságból fakadó demokráciaexportnak (Floyd igazán remek példája a demokratikus, exportra érdemes amerikai »terméknek«), avagy a polgárpukkasztó, ám lassan jogszabályba foglalt olyanfajta cselekedeteknek, mint hogy holnap megesküszöm a csillárommal vagy a macskámmal. Ezen »jogok« érvényesítése, félreértés ne essék, némi képzavarral élve, itt toporog már a küszöbünkön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. április 23. 16:48
Hogy kerültek az államhoz gyógyszergyári, benzinkúti részvények? Kiktől rabolták ezeket és kik?
tacsi90
2021. április 23. 12:49
milye érdekes jogrend az, amelyik engedi az állami vagyont magán alapítványokba kilopni... erről miért nem ír katyalin?
Biivisz
2021. április 23. 11:58
"Mikor és hogyan lesz vége a szakadatlan őrületnek, a nyílt társadalom nevű kotyvalék ránk erőltetésének, a színtiszta hazugságból fakadó demokráciaexportnak ..." A "mikor"-ra nehezen tudnék válaszolni, a "hogyan"-ra viszont elég jó (bejáratott) mintával szolgál az eddigi három "őrület" (jakobinus, náci, kommunista) sorsa: A jakobinus (liberté, egalité, fraternité) a kommunistához (egalité) nagyon hasonlóan "a saját gyermekeit falta föl" és fordult fenntarthatatlan abszurditásba. A náci (fraternité) csak azért kerülte el ezt a sorsot - bár a folyamat ott is elkezdődött (lásd: SS vs. SA), mert az abszurditását a világhódítás irányába élte ki, ami persze ugyanúgy "fenntarthatatlanná" vált. És most vagyunk a "maradék" - az istentelenség eredeti jelszóhármasából harmadikként önállósodott "liberté" - őrületének az előszobájában. Ami riasztó, azok a számok. A - csak ideológiai alapon előállított - hullahegyek mérete. És azok növekedése. Jakobinus: 100 000-s nagyságrend. Náci: milliós nagyságrend. Kommunista: 10 milliós nagyságrend. S ha ez így folytatódik, az ópenszoszájti önmagában képes lesz - jó eséllyel - a százmilliós nagyságrend elérésére. Ami - a legrosszabb esetben - lehet akár milliárd is. Ne hagyjuk, hogy bekövetkezhessen!
Mandinka
2021. április 23. 11:41
Újabban a jogrenszert a kicsikre, gyengékre oktrojálják (nevezhetjük akár demokráciaexportnak is) s akik alkotják, erőltetik ha érdekeik úgy kívánják szarnak rá. GO 1984 kettősbeszél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!