Jakab az élen

2021. március 29. 10:28

Visszatekintve érdemes felidézni a balliberálisok nácimosdatásának kezdeti lépéseit.

2021. március 29. 10:28
Békés Bence
Magyar Nemzet

„Mert ki gondolta volna, hogy a szabaddemokratautód-jelölt, a fővárosi úrigyerek több mint tízszázalékkal lemarad a nemrég még neonáci színekben üvöltöző miskolci induló mögött? Ugye, milyen vicces lenne ebben stílusban konferálni az ellenzéki vezetők küzdelmeit? No, de kinek van kedve viccelődni ezzel? Ami a szemünk előtt zajlik, az nemcsak szomorú és felháborító, hanem kegyetlenül veszélyes játszma is, aminek a végén egy igazi, hamisítatlan neonáci szélsőséges figura és csapata nyerhet el komoly közhatalmi státust. Mindezt a balliberális értelmiségi háttérbázis teljes asszisztenciájával.

Visszatekintve érdemes felidézni a nácimosdatás kezdeti lépéseit. Amikor a Magyar Gárda bakancsai javában taposták a cigánytelepek sáros utcáit, Jakab Péter Borsod megye lakossági fórumain tolta a cigány-, zsidó- és melegellenes szövegeit. Ebben az időszakban még volt olyan fáklyás felvonulása a Jobbiknak és a gárdának, amelyen csaknem kétezer szélsőséges ment be egy 200-300 lakosú cigánytelepre, fenyegető és gyalázkodó szövegeket üvöltöztek, a telepen élő gyerekek az ágy alá bújtak, volt, amelyik bepisilt félelmében. Az is ebben az időszakban történt, hogy egy cigánytelepen felkészültek a lakók a gárdisták fogadására, Molotov-koktélokkal, vasrudakkal és több tonna felhalmozott kővel várták a hívatlan vendégeket, így oda nem mentek, mert a rendőrség útját állta a fél megyét bejáró szélsőjobbos kampánykörútnak. Mindkét eset tragédiával végződhetett volna, nem a szervezőkön múlt, hogy végül komoly sérülések nélkül zajlottak le. Ezeknek az egyik vezető figurája volt Jakab, a stábjában ott vannak azok, akik már akkor is aktív szervezői voltak a párt és a vele szövetséges félkatonai szervezet rendezvényeinek.

Nem sokkal ezután azt gondolta Karácsony, Haraszti és Heller, a Soros-univerzum meghatározó figurái, hogy szükséges a technikai koalíció velük. Kellett ugyan néhány év, hogy hozzászokjon a gondolathoz a belvárosi értelmiségi kör, de mára megtörtént ez is. A minap Magyar Bálint büszkén nyilatkozta a sajtónak, hogy ő bizony szívesen szavazna a Jobbik jelöltjére, ha az előválasztáson nyerne a körzetében. Az a művészettörténész is kedveli Jakab ótvaros bunkóságát, aki pedig évek óta szervezi a Szabadság téren felállított német megszállásra emlékeztető szobor elleni Eleven emlékmű nevű projektet, amelyen arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a náci eszmék terjedésében és a tömeggyilkosságokban a hazai állami intézményeknek is szerepük volt.

Most viszont nincs gondja azzal, hogy a nemrég még cigányozó, zsidózó és buzizó szélsőjobbos pártkatonák a hatalom megszerzése érdekében átmenetileg más szavakat használnak, de agressziójuk és alpári stílusuk ugyanaz, ami a neonáci időszakukban volt. Mert a balliberális értelmiségi szerint van jó és van rossz gyűlölet. A saját gyűlöletük jó és hasznos, másoké pedig elítélendő és üldözendő. Ostobaságuk a számos diplomájuk és tudományos fokozataik tükrében még sokkal feltűnőbb, hogy a legegyszerűbb összefüggéseket sem képesek felismerni az Orbán- és Fidesz-fóbiájuk miatt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. március 29. 16:58
Mindenképp Jákobra szavazok. Az előválasztáson. Egyék meg amit főztek! ZDF, ARD majd elmagyarázza a németeknek..
llnnhegyi
2021. március 29. 15:41
Tömegével vannak a zsidó honfitársaink között is olyanok, akik a művelt jobboldalt rendületlenül támogatják, szavazataikkal. A Fidesz demokratikus néppárt.Illiberális fegyelmezettséggel. A NER tömeges sokszínűség. A hatalommaniakusok szomorúak.Ezt mutatják.Valojaban nem. Jó volt a hatalom megosztása az önkormányzati választásokon. Ilyen eredmény megismétlése a NER további szárnyalását hozza.
yanoo
2021. március 29. 14:33
"amelyen csaknem kétezer szélsőséges ment be egy 200-300 lakosú cigánytelepre, fenyegető és gyalázkodó szövegeket üvöltöztek, a telepen élő gyerekek az ágy alá bújtak, volt, amelyik bepisilt félelmében." Enyhén áporodottan modoros az írás.Az két-háromszáz szélsőséges nem azért ment be a telepre, mert reggel úgy ébredtek, hogy na, menjünk , pisiltessünk be pár cigánypurdét. A cikk írója nem ír azokról a magyarokról, főleg védtelen idősekről, akik bepisilnek a félelemtől, amikor éppen kirabolták a házukat és örülhettek, hogy nem verték agyon egy vascsővel. Értem én az írás értelmét, van is neki és egyet is értek vele, de nem kell alátámasztani az írást egy ótvaros csúsztatással. Perszer, nevetséges, hogy a belpesti éttermiség a kebelére emelte Jákobot, mert hoz nekik 5-6 %-ot a választáson. Nem Jákobot szerették meg, hanem a hiányzó százalékot. Ezért is javaslom, hogy mindenki regisztráljon és szavazzon Jákobra az előválasztáson, hekkeljük meg a bulijukat. Ha Jákob nyer, akkor fog kiderülni, mennyire szeretik a belpesti zsidók a műnyilast.Szerintem remek szórakozásnak nézünk elébe.
Megtalálta
2021. március 29. 13:38
Egyébként Dobrev Klára esélyét egyelőre az is csökkenti, hogy bizonytalan az indulása, miközben Jakab már teljes gőzzel kampányol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!