Verebes István a Heti Hetesről: kurvaság volt

2021. január 13. 16:03

A Kádár-korban már felnőtt emberek, akik a rendszerváltás meghatározó generációi voltak, kollektív tudathasadásban szenvednek.

2021. január 13. 16:03
Békés Bence
Kontra

„Ezekkel a szavakkal utalt az ismert színházi rendező, humorista, író és dalszerző volt társaira, akikkel az első Orbán-kormány idején álltak össze, hogy a legnézettebb televízióban szidják a kormány minden lépését, illetve teret adjanak az ellenzékbe szorult balliberális pártok üzeneteinek. Ekkor még nem voltak milliós tagságú internetes közösségi oldalak, így a műsornak óriási jelentősége volt a közvéleményre gyakorolt hatásával.

Nekünk jó érzés Verebes önkritikájával foglalkozni, mondhatni kötelező, kihagyhatatlan téma, hiszen Verebes alátámasztja, amit régóta mondunk: hogy a Heti Hetes egy balliberális propagandaműsor volt, aminek a piacvezető kereskedelmi televízió adott teret, nézettséget.

A szélsőbalos és szélsőliberális keverék Gulyás Márton sem véletlenül foglalkozik Verebessel, hiszen a bevállalós propagandisták közé tartozik, aki nem elhallgatni, hanem tematizálni igyekszik az amúgy neki nem kedvező témákat is. (Ezt egyébként sokkal tisztelhetőbb hozzáállásnak tartjuk, mint a többi ellenzéki médium elhallgatós módszerét, mert vele legalább lehet vitatkozni.) Ha Verebes kritizálja a Heti Hetest, a balliberális kereskedelmi médiaprojektek hazai úttörőjét, szimbólumát, akkor Gulyás meghívja, és úgy beszélteti, hogy a végére tök hiteltelen lesz a figura, így a kritikája is.

Itt be is fejezhetnénk a cikket, hiszen látszólag elmondtunk mindent, ami a mai közéleti küzdelmekben üzenetként fontosnak tűnhet.

Pedig nagyon nincs így, a lényeg csak ezután jön. Gulyás talán nem is tudja, hogy Verebesből olyasmit sikerült kibeszéltetnie, ami érzékelteti a kádári Magyarország, a rendszerváltás és az utána eltelt három évtized értelmiségi elitjének zavaros és ellentmondásos hozzáállását és szerepét. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. január 13. 19:05
rákóczitér
szürkeSzarvas
2021. január 13. 17:31
A Verebes,valami zsét akar a NERtől,vagy valami gréniumba bekerülni ugyanezért,de ahol nem kell dolgozni.Persze emellett őszinte is,mint mikor a masik hetiheteses arc 2006 őszén bement a Hirtévébe sirni -a Hajós-aztán később ugyanolyan genya lett,mint a h.hetesben volt mindig. Kutyábol nem lesz szalonna. :)
Mich
2021. január 13. 16:43
Persze az összes libsi/bolsi/náci média kurvaság...! Ez náluk alapkövetelmény.
annamanna
2021. január 13. 16:38
1. a vágatlan verziót végig lehet hallgatni, ingyen, de kegyetlenül hosszú, tényleg. 2. a fidesz is tele van ugyanezen generáció ugyanilyen hirtelen megváltozó embereivel, ezt végtelen hosszú névsorok bizonyítják. Verebes semmiben sem tér el Fritz Tamástól, Orbán Viktortól, Kövér Lászlótól stb, akik mind a szocialista rendszer elkötelezett hívei voltak (sőt, nála még sokkal inkább), és egyik pillanatról a másikra "megvilágosodtak", sőt "megtértek". Ami mégis megdöbbentő, hogy noha a Partizán egyéb videóit megnézi néhány ezer ember, - a Verebes-interjúnak 216 ezer nézője lett eddig - a Heti Hetes -interjúnak pedig 759 ezer. Más slágertémák: - Szabó Kimmel Tamás 164 ezer - Zámbó Jimmy 117 ezer - Lagzi Lajcsi 144 ezer - Gáspár Győző 236 ezer - Pa-dö-dő 100 ezer - Kajdi Csaba 256 ezer (ezkiez?) - Benedek Tibor 109 ezer - Schmidt Mária-portré 134 ezer - "Trónok harca" a fideszben 132 ezer - Gajdics Ottó-interjú 205 ezer (!) - Szájer-téma két részben 192 ezer + 156 ezer - Vidnyánszky Kaposváron 99 ezer - Orbán-család 4441 ezer + 356 ezer - Simicska 137 ezer + 104 ezer - Müller Cecília 102 ezer - Bayer Zsolt 198 ezer - Falus Ferenc 112 ezer - Csintalan 103 ezer - Bogdán László "leleplezés" 183 ezer. Jól látható, hogy az emberek a "húzónevekre", a "sztárokra", a már felépített, valamennyire ismert emberekre buknak rá előszeretettel. Ha nincs húzónévhez kötve egy téma, akkor töredéknyi ember kattint rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!