Közvélekedés

2020. december 29. 08:40

A normalitás maga a jelenlegi válságunk fő oka.

2020. december 29. 08:40
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Kevés dolog fejezi ki jobban ezt a közvélekedést, mint az európai közösségi médiákban mindenhol jelen lévő poénkodásba bugyolált ökölrázás a »denevérzabáló kínaiakra«. Ha az a távoli, egzotikus, európai civilizációs normákhoz képest alulfejlett népség ne követne el olyan undortó perverziókat, hogy denevéreket zabál, akkor bizony 2020-ban nyugisan folytatódhatott volna az egyébként csodálatos és normális és megszokott 2019 (LOL!), és nem kéne itt szívnunk emiatt a pandémia miatt.

Ez viszont nemcsak hogy tévedés, de egyenesen a probléma valós dimenzióinak olyan elkendőzése, amely a fájdalmas szembenézést megspórolja, de cserébe garantálja, hogy a jövőben a COVID-19-nél gyilkolóbb mikroorganizmusok garázdálkodhassanak társadalmainkban, anélkül, hogy azokkal szemben egy ujjnyival is felkészültebbek lennének, mint most.Annyira vágyunk vissza a normalitásban, hogy elfelejtjük – a járvány elején publikált Szolidaritás a válságban sorozatunkat idézve –, hogy a normalitás maga a probléma, a normalitás maga a jelenlegi válságunk fő oka.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 29. 20:30
"A normalitás maga a jelenlegi válságunk fő oka." Vannak rajban élő halak. Társas lények. Ha egyikük meglát egy ragadozót és ezért irányt változtat, akkor az összes többi hal követi anélkül, hogy pontosan tudnák, hogy miért kell irányt váltani. És így megmentik az életüket. Ez a viselkedés benne van a génjeikben. Ha csak egyetlenegy halban kikapcsolják ezt a gént a tudósok és visszateszik a rajba, akkor ez az egy hal nem fogja többet a többi halat követni, hanem megy a saját feje után. A többi normális hal viszont továbbra is követi az irányt változtató halat, azaz azt az egy őrült halat, mert továbbra is azt hiszik, hogy ő tudja jobban és azért változtat irányt. És így egyetlenegy őrült hal követése miatt az összes többi, normális hal is a vesztébe rohan.
Vizi369
2020. december 29. 14:19
Jámbor te már rég nem vagy normális, nyertél bazmeg, ne is foglalkozz a valósággal.
VeJoLa
2020. december 29. 13:14
Nem hagyhatjuk, hogy elvegyétek a szavainkat! A normalitás-igényünk nem a denevérevésre vonatkozik, (más okozta a járványt!) Azt akarjuk, hogy ne tekintsük normálisnak, ha valaki pl. a kimiskároltatását tekinti önmegvalósítása eszközének, pláne, ha a gyereke helyett teszi!
zsanett-kúnrum
2020. december 29. 11:12
"denevérzabáló kínaiakra" hát pont az ilyenek miatt mint te jámbor vette fel a köz az ilyen baromságokat, ti kezdtétek nem a mindenre kapható közegiek, akik mind egyéniségek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!