Lázálom és valóság – Orbán Viktor szerint a világ

2020. szeptember 23. 09:20

Jó ideje azt látom, hogy ezek a szövegek tartalmi értelemben üresek.

2020. szeptember 23. 09:20
Szűcs Zoltán Gábor
Szűcs Zoltán Gábor
Mérce

„Lelkesítik a tábort, provokálják az ellenfeleket, és sulykolják azt, hogy Magyarország miniszterelnöke nem csak a hatalom kedvéért akarja magának a hatalmat, nem csak a játék öröméért játssza a politikát, nem is a rokonsága, barátai és üzletfelei gyarapodásáért, hanem, mert van egy Üzenet, egy Megfejtés, egy Ügy, egy Igazság, amelynek ő a hordozója, egyúttal első számú bajnoka is.

Csak hát ettől még nincs rendben, amiket mond, és még arról sem feltétlenül tudja meggyőzni az embert, hogy legalább komolyan gondolja. Politikája tényleges tartalmával kapcsolatban éppen elég sok minden tudható abból, amiket eddig csinált, és sejthető, hogy a jövőben miket fog, ebből a szempontból is teljesen fölösleges erre a dolgozatra időt és energiát pazarolni. Én is csak szakmai alázatból rágtam magam keresztül rajta, és még így is megbántam minden percét.

A másik ok, ami miatt nem kifejezetten érdekes, amiket a miniszterelnök mond, az némiképp szokatlan az ő karrierjében. Ez pedig az, hogy valamikor február környékén a magyar kormány elkövetett egy végzetes hibát, amikor alábecsülte a koronavírus-járvány várható következményeit. Ekkor elvesztette a kezdeményezést a politika alakításában, és azóta képtelen visszaszerezni a kontrollt az események fölött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2020. szeptember 25. 09:57
honan bujt elö ez a szerencsétlen, hazátlan idiota????????????????????
nyugalom
2020. szeptember 23. 20:40
ez valakinek kepzeli magát?
lofejazagyban
2020. szeptember 23. 15:19
ha a szerző ki tudja jönni a buborékjából, gyorsan rájönne, hogy a Patás ismerheti jobban a valóságot, ha sorra nyeri a választásokat.
excopp
2020. szeptember 23. 14:31
Rövid ideig tartó politikai tevékenységet (2002-ben néhány hónapig az SZDSZ tagja volt, 2017-ben szintén rövid ideig a Momentum tagjelöltje) leszámítva 2016 előtt nem vállalt aktív közéleti szerepet. Tudományos írásai nem pártosak, sőt, kifejezetten megértésre törekednek a tőle távol álló jobboldali eszmék képviselőivel (főbb témái: 19. század eleji magyar protokonzervatívok, Antall József, 90-es évek végi Fidesz). Magánemberként nyíltan vállalt liberális meggyőződésének és kormánykritikus álláspontjának nem tudományos munkáiban, hanem a Baloldali Liberális Blog kezdetben nem is aktuálpolitikai írásaiban adott hangot 2013 után. A döntő fordulatot, ahogy ezt publicisztikáiban és interjúiban többször elmondta, a kvótanépszavazás, a CEU- és az MTA-ügy jelentették közéleti tevékenységében. Több írásában érvelt amellett, hogy Magyarország már jó ideje nem liberális demokrácia, hanem egy kompetitív autoriter rezsim. Számos olyan konferenciára, kerekasztal-beszélgetésre hívták meg, ahol a rezsimkérdés volt az egyik központi téma. - egy részlet a Wikipédiából - a szerzőről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!