Harc a koncért

2019. november 06. 10:18

Azzal, hogy hatalomhoz jutott az ellenzék, bekopogtatott hozzájuk a felelősség.

2019. november 06. 10:18
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Az a helyzet, hogy az erőviszonyok változása igencsak kedvező helyzetet eredményezett. Ugyanis az eddigi formula szerint a kormánypártoknak nem volt kihívója, ezért súlytalanná vált a verseny, belefértek a kisebb-nagyobb hibák is, mert a győzelem akkor is garantált volt. Az ellenzéknek viszont nem volt semmi esélye, ezért gyakorlatilag azt mondhattak, amit akartak. Így vált számukra a politikacsinálás az esztelen ígéretek és polgárpukkasztó performanszok végtelen tárházává. Elvégre ha nincs esély, akkor a realitás is elveszik. Most azonban fordult a kocka.

Azzal, hogy hatalomhoz jutott az ellenzék, bekopogtatott hozzájuk a felelősség. Megszűnt a következmények nélküli ígérgetés korszaka. Most már nem elég a minden valóságalapot nélkülöző bemondáshalmaz, annál is inkább, mivel a leköszönő városvezetések tekintélyes összegeket hagytak a kasszákban. Most már teljesíteni kell, mert számonkérhetővé váltak. Eddig pufogtathatták a mantrákat, hogy nem kell stadion, meg több pénz menjen erre vagy arra, most azonban már nekik kell irányítani, teljesíteni, eredményt felmutatni. A választás másnapján új időszámítás kezdődött, és abba ezek már nem férnek bele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schulraugue
2019. november 08. 10:51
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Aerion
2019. november 07. 10:13
… Azzal, hogy hatalomhoz jutott az ellenzék, bekopogtatott hozzájuk a felelősség … Szarnak ezek a felelősségre, Dóra. Érdek, hatalom, pénz. Erről szól a kommunisták demokráciája. Nem az ő fegyvereikkel kell harcolni ellenük, hanem a miénkkel. Mindenféle társadalmi kapcsolatot ezzel a társasággal meg kell szakítani, harcolni kell ellenük, meg akarnak ölni minket, és meg is teszik, hagy hagyjuk.
Da Vinci
2019. november 06. 14:05
Jajjjjjj, hagyjuk már!!!! MIKOR vállaltak ezek bármilyen felelősséget is?????? SOHA!!!!
amaurote
2019. november 06. 11:22
felelősség? hahahaha. semmilyen felelőssége nincs Mo-on a politikusoknak, bármely oldalról legyen szó. orbán a brutális hatalmával se számoltatta el gyurcsányt :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!