Budapest és a jövő – Mi történik a fővárosunkkal?

2019. szeptember 26. 22:24

Erősen szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy az antiorbánista ellenzék képes lesz-e áttörni októberben.

2019. szeptember 26. 22:24
Szűcs Zoltán Gábor
Szűcs Zoltán Gábor
Mérce.hu

„A légkondis iroda és légkondis otthon között légkondis szolgálati autóval közlekedő emberek persze talán nem értik ezt. S az se meglepő, ha a tömegközlekedésre inkább üzemként (és pénzforrásként) tekintenek azok, akik szerint lúzer, aki 40 évesen még tömegközlekedéssel jár. Elképesztő volt látni, hogy milyen felelőtlenséggel hagyta eszkalálódni a lakhatási válságot Budapesten a jelenlegi rezsim, hogyan tűrte el az Airbnb robbanásszerű terjedését (szemben a valamilyen Fideszes lobbiérdeket sértő Uberrel), miközben a kézenfekvő problémák megoldására (lásd rozsdaövezet rehabilitálása) nemigen gondoltak, s fenntartottak arcpirítóan pofátlan, nyilvánvalóan korrupt gyakorlatokat, mint a város életét mérgező, abszurd parkolási rendszert.

Ennek a politikának is köszönhetően, ma ott tartunk, hogy Budapest kórházai a legrosszabb állapotúak az országban (a szolgáltatások minősége persze mindenütt katasztrofális), a robbanásszerűen növekvő magánegészségügy pedig megfizethetetlenné kezd válni.
Persze, nem akarom tagadni,hogy Budapest tovább fejlődött ebben az időben, csak azt állapítom meg szomorúan, hogy ezt a fejlődést a rezsimhez lojális önkormányzatok részben akadályozták, részben rossz ösztönzőkkel rossz irányba terelték.

Őszintén szólva erősen szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy az antiorbánista ellenzék képes lesz-e áttörni októberben. Ha így is lesz, a rezsim a legmagasabb szinten azt is világossá tette, hogy büntetni fogja a különcködést.
Ám annyiban mégis bizakodó vagyok, hogy a gyenge és szétdarabolt ellenzéken belül egyre kevésbé tartják a pozícióikat a 2010 előtti várospolitika hívei és az ezredforduló utáni pozitív fejlemények támogatói valamivel erősödni látszanak. 

Mindezt azért látom bizakodásra okot adónak, mert ha nem is teljesen látszik, milyen lehetne tartalmi szempontból egy országos szintű antiorbánista politikai alternatíva, Budapesten az elmúlt 9 év fideszes vergődése és a 2010 előtti időszak (pozitív és negatív) öröksége elég világosan kijelölik az irányt. Ahogy látom, ebben a tekintetben majdnem mindegy, hogy ki a jelölt, Karácsony Gergely, Puzsér Róbert, egy momentumos, dk-s vagy szocialista, a problémák és a lehetőségek jóformán maguktól adódnak. Ez a múltunk, egy ami jövőnk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. szeptember 27. 19:38
Mi történt Szűcs elvtárs? Már a bizalom se a régi? Nagyon szar lehet a hangulat a Mércénél!!
Pala28
2019. szeptember 27. 16:02
Vajon ki akar pontosan mindent magáénak tudni? Nah, vajon ki? Nem Soros Gyuri bácsi. Van két volt KISZ titkárunk is akik erre pályáznak, csak az egyiknek kevesebb rá az esélye, mint a másiknak.
Mich
2019. szeptember 27. 10:17
Faszfej, A nyugtalanító kérdés az az hogy mi történne ha a libsibolsináciknak (egy csomó demagógiával) sikerülne "áttörnie"... Hát újabb hangfelvételek, kitagadások, letagadások, káosz, lopás... És persze CSŐD...
zakar zoltán béla
2019. szeptember 27. 08:56
4-es metró JércziKÉM!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!