Állítsák le a törvénytelen Szentendrei úti fakivágásokat!

2019. augusztus 21. 13:33

A fák kivágása szükségtelen és törvénytelen: a kivágásukra adott tulajdonosi hozzájárulás lejárt.

2019. augusztus 21. 13:33
MSZP
MTI-OS

„Szerda reggel a Szentendrei út felújításával megbízott cég munkatársai lezárták az útszakasz egy részét, de az érdemi munkákat még nem kezdték el. A cég felvonulásából úgy tűnik, hogy a főváros annak ellenére adta át a munkaterületet, hogy nem rendelkezett érvényes engedélyekkel, hiszen az engedélyek felülvizsgálata még folyamatban van. Ezzel együtt kijelenthető, hogy a fák kivágása nemcsak szükségtelen, hanem törvénytelen is, hiszen a fák kivágására adott tulajdonosi hozzájárulás is lejárt.

Az eredeti – 2017-es – tervvázlat még nem számol a fák kivágásával, így egészen egyszerűen nem igaz, hogy a beruházás során elkerülhetetlen az ilyen mértékű természetpusztítás. Döbbenetes, hogy a fővárosi önkormányzat még a fapótlás kapcsán is össze-vissza beszél, így az sem látható, hogy pontosan miként fog megtörténni a szükséges pótlás. Érthetetlennek tartom, hogy miként alakulhat ki ilyen zűrzavar akkor, amikor a kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere hivatalból tagja a Fővárosi Közgyűlésnek és valamennyi információt megkaphatott a beruházásokról.

Felszólítom a fővárosi önkormányzatot, hogy az érvényes engedélyek hiánya miatt vegye vissza a vélhetően átadott munkaterületet és a civilek, valamint az ott élők bevonásával dolgozzák át a terveket.

Kérem, hogy Bús Balázs polgármester tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ezt a szükségtelen és törvénytelen fairtást megakadályozza!   Nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmet, hogy a fák engedély nélküli elmozdítása, mind a szükségtelen természetpusztítást lehetővé tevő engedélyek kiadása is törvényellenes!

Kiss László
önkormányzati képviselő, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alvarez
2019. augusztus 22. 07:48
Amúgy meg egy diktatúrában miért kell engedély néhány fa kivágásához?
Alvarez
2019. augusztus 22. 07:31
Na, aztán miféle törvény tiltja egy kibaszott akácfa kivágását?
akiaki
2019. augusztus 21. 20:52
a komcsik mint a favédők! röhej állítsátok meg az ávh-t
zakar zoltán béla
2019. augusztus 21. 20:03
Állítsák le a h ÉVET! Home Eros szólj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!