Csak az nem látja, aki nem akarja

2019. július 03. 13:32

Egy bolsevik fogantatású szervezet képtelen megváltozni.

2019. július 03. 13:32
Szentgyörgyi László
Erdélyi Levelek

„Sokszor írtam elítélőleg az RMDSZ negyed évszázada fontos tisztségeket, törvényhozói mandátumokat vivő politikusairól, jelezve, hogy eljött az idő a váltásra, egyesek esetében a teljes visszavonulásra, másokéban a háttérbe vonulásra. Tudom, érzékenységeket sértettem ezáltal, hiúságukban egyesek túlreagálták a történetet, míg mások alattomos módon, a háttérben maradva próbáltak bosszút állni. Lelkük rajta. Az idő végül engem igazolt, közülük sokan mára háttérbe szorultak, bár az is igaz, onnan is igen aktívan próbálják – nem is sikertelenül – befolyásolni az események alakulását.

 
Ilyen körülmények között magától értetődő, mondhatnám: természetes, hogy örültem a közéletben, különösen a politikában felbukkanó minden egyes új arcnak. Balga módon azt reméltem, hogy elegendő, ha “fejükön másként tapad a haj”, ha “ajkukon másként csörömpöl a szó”, hogy általuk felfrissüljön, megújuljon, esetleg megigazuljon az erdélyi magyar politikai és közélet. Tévedtem.
 
Ellentétben néhány általam is nagyra tartott budapesti újságíróval, szerkesztővel, akik – bizonyos reálpolitikai megfontolásokból – azt állítják, hogy ez az RMDSZ nem az az RMDSZ, kénytelen vagyok újfent kijelenteni: de bizony igen! Egy bolsevik fogantatású szervezet képtelen megváltozni. Nevezhetik őket reformkommunistának, posztkommunistának, de lényegüket tekintve csak kommunisták maradnak. Előbb-utóbb belátják ezt Budapesten is…”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. július 04. 00:49
Nácika, már megint pofázol...?! Az erdélyiek a disznóólukat sem bíznák rád vagy az áruló vezéreidre...!
írmag
2019. július 03. 14:48
"Egy bolsevik fogantatású szervezet képtelen megváltozni." Keresztényként jelezném, ezen a "magoslaton" igenis van tere az abortusznak, mi több - a tőlük elszenvedett 40-50 év után - az határozottan kötelező, mivel a normalitást hozza vissza. És ez, a mi nemzeti másságunk!
3M..
2019. július 03. 14:02
Ezek sosem fognak megváltozni. Romba döntötték Magyarszágot és a tündérkertünket, Erdélyt. RMDSZ = Fidesz. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!